Grote naam van Ajax is frustratie niet de baas en wordt weggestuurd op De Toekomst | OneFootball

Icon: FCUpdate

FCUpdate

·17. September 2024

Artikelbild:Grote naam van Ajax is frustratie niet de baas en wordt weggestuurd op De Toekomst

Ahmetcan Kaplan heeft dinsdagavond een ontzettend ongelukkige avond achter de rug bij Jong Ajax. De Turkse centrumverdediger werd nog voor rust met rood van het veld gestuurd in het Keuken Kampioen Divisie-duel met Jong AZ.

Kaplan is op de weg terug bij Ajax, nadat hij medio augustus en spierblessure opliep. Hij maakte dinsdagavond op De Toekomst tegen Jong AZ zijn eerste speelminuten sinds 12 augustus 2024, maar dat werd een rentree om snel te vergeten.

Kaplan ontving in de 23ste minuut van de wedstrijd zijn eerste gele kaart van de wedstrijd. Hij ging op de helft van Jong AZ lomp door op Jorn Berkhout en moest dat bekopen met een gele prent. “Er zit een beetje frustratie in bij Ahmetcan Kaplan”, becommentarieerde ESPN-verslaggever Martijn van Zijtveld het moment.

In de blessuretijd van de eerste helft werd Kaplan vervolgens met zijn tweede gele kaart van de avond van het veld gestuurd. De Turks international taxeerde een lange bal volstrekt verkeerd en liet zich kinderlijk eenvoudig voorbijlopen door Lequincio Zeefuik. Kaplan liep de spits van Jong AZ vervolgens in de rug, waarna een strafschop voor de Alkmaarders volgde en rood voor Kaplan. De strafschop werd gemist door Zeefuik, waardoor Jong Ajax zijn 1-0 voorsprong meenam naar de rust.