Kwakman: 'Voor hem is de komst van Klaassen naar Ajax wel pijnlijk' | OneFootball

Kwakman: 'Voor hem is de komst van Klaassen naar Ajax wel pijnlijk' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·18. September 2024

Kwakman: 'Voor hem is de komst van Klaassen naar Ajax wel pijnlijk'

Artikelbild:Kwakman: 'Voor hem is de komst van Klaassen naar Ajax wel pijnlijk'
Artikelbild:Kwakman: 'Voor hem is de komst van Klaassen naar Ajax wel pijnlijk'

© Videostill ESPN

Kees Kwakman begrijpt de keuze van Ajax om Davy Klaassen terug te halen. De middenvelder trainde in eerste instantie alleen mee bij Jong Ajax. Hij maakte echter dermate veel indruk op trainer Francesco Farioli dat Ajax besloot om Klaassen een contract aan te bieden. De 31-jarige rechtspoot heeft tot het einde van het seizoen getekend in Amsterdam.


OneFootball Videos


"In eerste instantie hield hij zijn conditie op peil. Dat het dan zo snel is gegaan, geeft wel aan wat voor indruk Klaassen op de trainingen heeft gemaakt", aldus de analist van ESPN in de podcast Tekengeld. "Toen was ook nog niet duidelijk dat Steven Berghuis er een paar weken uit was, dat heeft misschien ook wel meegespeeld. Kian Fitz-Jim is ook niet echt een 'tien', dus dan heb je daarvoor alleen Kristian Hlynsson over. Voor hem is het misschien wel een beetje pijnlijk. Een fitte Klaassen, in het systeem van Farioli. Als Farioli hem na drie dagen al wil hebben, denk ik wel dat hij, mits fit, snel spelen gaat."

"Als je puur naar de nummertienpositie kijkt, heeft Ajax niet heel veel opties", onderstreept de oud-voetballer van onder meer FC Volendam. "Berghuis volgens mij, maar die heeft daar lang niet gespeeld. Dan hebben ze eigenlijk alleen Hlynsson. En zeker Ajax speelt erg veel wedstrijden", doelt hij op de uitgestelde duels met FC Utrecht en Feyenoord. "Dat moet er allemaal tussen gepropt worden. Dus gaat Klaassen wel aan zijn minuten maken."

Kwakman denkt ook dat de komst van Klaassen mogelijk was omdat Ajax na de verkoop van Steven Bergwijn (Al-Ittihad) geen vervanger meer aantrok. Ajax greep uiteindelijk naast Kamaldeen Sulemana, omdat het papierwerk te laat ingeleverd was. "Daardoor hadden ze nog een potje liggen", aldus Kwakman. Klaassen is echter een heel ander type speler, benadrukt Thijs Zwagerman, die ook in de studio aanwezig is. "Het is geen flitsende linksbuiten, maar ze spelen straks eens in de drie dagen een wedstrijd. Dan is het lekker dat je wat keuzes hebt. Zeker op het middenveld is men nog zoekende bij Ajax."

De journalist noemt de combinatie van Kenneth Taylor, Jordan Henderson en Fitz-Jim 'te veel van hetzelfde'. "Taylor moet dan nog de meeste diepgang brengen. Dat is wel iets wat hem ligt, maar Taylor en Klaassen hebben toch net een ander profiel. En met die twee aanvallende middenvelders in het systeem van Farioli ligt daar juist een kans voor iemand die wel over de spits heen kan duiken en vanaf het middenveld voor diepte kan zorgen. Wat dat betreft kan het echt een match zijn."

Impressum des Publishers ansehen