Farioli licht Ajacied uit: 'Een van de besten in Europa, dat wist ik al voordat ik naar Ajax kwam' | OneFootball

Farioli licht Ajacied uit: 'Een van de besten in Europa, dat wist ik al voordat ik naar Ajax kwam' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·18. September 2024

Farioli licht Ajacied uit: 'Een van de besten in Europa, dat wist ik al voordat ik naar Ajax kwam'

Artikelbild:Farioli licht Ajacied uit: 'Een van de besten in Europa, dat wist ik al voordat ik naar Ajax kwam'
Artikelbild:Farioli licht Ajacied uit: 'Een van de besten in Europa, dat wist ik al voordat ik naar Ajax kwam'

© Videostill ESPN

Francesco Farioli baalt dat Brian Brobbey niet inzetbaar is voor de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. De spits van Ajax raakte vlak voor het duel met de Limburgers geblesseerd en moet daarom afhaken. Chuba Akpom begint daarom aan de wedstrijd, die vanaf 20.00 uur gespeeld wordt in de Johan Cruijff ArenA.


OneFootball Videos


Dinsdag zei de trainer van Ajax nog dat Brobbey sowieso zou starten tegen Fortuna. "Ik denk dat ik mijn mond maar moet houden en niets meer moet zeggen", zegt Farioli nu bij ESPN met gevoel voor ironie. "In het laatste deel van de trainingssessie ging hij een duel in en maakte hij behoorlijk hard contact met zijn tegenstander. Hij heeft daardoor pijn in zijn bovenbeen. Het was vanmorgen erg stijf en daarom hebben we besloten hem deze wedstrijd niet in te zetten."

Hoelang de 22-jarige Brobbey er precies uitligt, durft Farioli nog niet te zeggen. "Natuurlijk hopen we dat het iets is wat binnen drie, vier dagen over is. Maar het gebeurde gewoon en we moeten nu kijken hoe het lichaam van Brobbey morgen en overmorgen reageert", legt de oefenmeester uit.

Brobbey speelde vorige week voor het Nederlands elftal een ijzersterke wedstrijd tegen Duitsland (2-2). Het goede spel van de jonge spits verraste Farioli allerminst. "Helemaal niet. Voordat ik naar Ajax kwam, was ik al op de hoogte van de kwaliteiten van Brian. Hij is duidelijk een van de beste jonge spitsen in Europa. Hij heeft het potentieel om een fantastische toekomst te hebben. We zijn heel blij om hem in de selectie te hebben en kijken ernaar uit om al zijn kwaliteiten voor het team te gebruiken."

Presentatrice Fresia Cousiño Arias uit daarna haar verbazing over het feit dat niet Wout Weghorst, maar Akpom de vervanger van de viervoudig Oranje-international is. "Ik heb heel veel geluk dat ik drie spitsen van dit niveau heb. Elke keer heb ik als coach moeite om te kiezen wie speelt en wie op de bank start. Wout is natuurlijk een fantastische speler en een speler die ons ook vanavond veel zal geven. Akpom heeft het tot nu toe voor mij ook fantastisch gedaan."

Impressum des Publishers ansehen