Feyenoord en Marcus Pedersen mogelijk van elkaar verlost na buitenlandse interesse | OneFootball

Feyenoord en Marcus Pedersen mogelijk van elkaar verlost na buitenlandse interesse | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·6. Juli 2024

Feyenoord en Marcus Pedersen mogelijk van elkaar verlost na buitenlandse interesse

Artikelbild:Feyenoord en Marcus Pedersen mogelijk van elkaar verlost na buitenlandse interesse
Artikelbild:Feyenoord en Marcus Pedersen mogelijk van elkaar verlost na buitenlandse interesse

© IMAGO

Marcus Pedersen is terug bij Feyenoord. De rechtsback werd afgelopen seizoen uitgeleend aan Sassuolo, dat een optie tot koop bedong tijdens de onderhandelingen. Er zat echter één voorwaarde aan deze optie: Sassuolo moest niet degraderen, anders ging de deal niet door. Tegen ieders verwachting in degradeerde Sassuolo en keerde Pedersen terug naar De Kuip. In Rotterdam lijkt er weinig toekomst voor de rechtsback te zijn, die nu in de belangstelling is komen te staan van FC Kopenhagen.


OneFootball Videos


Hoewel Pedersen geen slechte indruk maakte in het shirt van Feyenoord, lijkt er simpelweg geen toekomst meer te zijn voor hem in De Kuip. Met Lutsharel Geertruida en Bart Nieuwkoop hebben de Rotterdammers al twee geschikte rechtsbacks tot de beschikking. Bij een mogelijk vertrek van eerstgenoemde lijkt Feyenoord de transfermarkt op te gaan voor een vervanger.

FC Kopenhagen kan zodoende een uitweg bieden voor Pedersen, meldt Tipsbladet. De Deense topclub zoekt een nieuwe rechtsback en is druk bezig met de komst van Rodrigo Huescas van Cruz Azul. De rechtermiddenvelder annex rechtsback stond eerder ook al lange tijd op het lijstje van Feyenoord, maar lijkt nu in Denemarken aan de slag te gaan. Mocht de deal van Huescas klappen, is de kans aannemelijk dat FC Kopenhagen in De Kuip zal uitkomen.

De Deense recordkampioen zou daarbij in willen zetten op een definitieve overname van Pedersen. De rechtsback, 23 jaar, ligt nog tot medio 2026 onder contract bij Feyenoord en kon dus afgelopen seizoen voor zes miljoen euro worden overgenomen door Sassuolo. De Estimated Transfer Value van de Noorse verdediger bedraagt op dit moment acht miljoen euro. Pedersen, die wel voor zijn kans wil gaan bij Feyenoord, keert op 8 juli terug in Rotterdam. De rechtsback kreeg langer vrij van de club, na een lang seizoen in Italië.

Impressum des Publishers ansehen