EK-avontuur eindigt voor Nederland: Invaller Watkins knalt Engeland in extremis naar de finale | OneFootball

Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·10. Juli 2024

Artikelbild:EK-avontuur eindigt voor Nederland: Invaller Watkins knalt Engeland in extremis naar de finale

Engeland heeft woensdagavond met 1-2 gewonnen van Nederland in de halve finale van het EK. Een laat doelpunt van invaller Ollie Watkins stuurde onze noorderburen naar huis.

Nederland en Engeland keken elkaar woensdagavond in de ogen tijdens de tweede halve finale van het EK. Aan steun geen gebrek voor de Nederlanders. Onze noorderburen trokken met zo'n 100.000 naar Dortmund.

Wedstrijdbegin stelde niet teleur

Aan spektakel geen gebrek in de eerste helft. Xavi Simons bracht Nederland al snel op voorsprong met een heerlijke pegel vanop afstand. Na het doelpunt gingen de Engelsen naar de gelijkmaker op zoek.

Die kwam er ook al best snel. Na ongeveer een kwartier spelen kreeg Engeland een strafschop na een VAR-interventie. Kane zette die feilloos om.

Nog voor het halfuur bleef het kansen regenen. Dumfries moest een bal op de lijn redden, en kopte later op de lat. Foden krulde nog á la Yamal richting de verste paal, maar het doelhout stond weer in de weg.

Na de koffie ging het een pak minder voor beide ploegen. In de eerste 20 minuten van de tweede helft gebeurde er werkelijk niets. Nadien begonnen de Nederlanders wat meer kansen te verzamelen.

Saka deed de netten zo'n tien minuten voor het einde trillen, maar de Engelsen konden niet juichen. De grensrechter had offside gezien en de scheidsrechter keurde het doelpunt niet goed.

Uiteindelijk waren het toch de Engelsen die aan het langste eind trokken. Invaller Watkins trapte de 1-2 in de 90+1e minuut binnen. Een echte spitsengoal was het.

Door het late doelpunt krijgen we Engeland-Spanje als finale. Die wordt op 14 juli in Berlijn gespeeld.