Calvin Stengs kan alsnog vertrekken bij Feyenoord na toenemende interesse vanuit Engeland | OneFootball

Calvin Stengs kan alsnog vertrekken bij Feyenoord na toenemende interesse vanuit Engeland | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·20. August 2024

Calvin Stengs kan alsnog vertrekken bij Feyenoord na toenemende interesse vanuit Engeland

Artikelbild:Calvin Stengs kan alsnog vertrekken bij Feyenoord na toenemende interesse vanuit Engeland
Artikelbild:Calvin Stengs kan alsnog vertrekken bij Feyenoord na toenemende interesse vanuit Engeland

© IMAGO

Calvin Stengs kan Feyenoord deze zomer tóch verlaten. De aanvallende middenvelder, die eerder op weg leek naar Charlotte FC, staat in de nadrukkelijke belangstelling van Leeds United. The Yorkshire Evening Post meldt dat Leeds United contact heeft gezocht met Stengs, maar dat zowel de speler als Feyenoord geen interesse meer heeft in een vertrek.


OneFootball Videos


Daarmee lijkt de kous in principe af. Stengs hoopte zijn loopbaan te kunnen voortzetten in de Verenigde Staten, maar kreeg afgelopen week dus de kans om alsnog te vertrekken bij Feyenoord. Leeds United, dat momenteel na twee wedstrijden zestiende staat in de Championship, zag eerder deze zomer Crysencio Summerville en Georginio Rutter vertrekken naar respectievelijk West Ham United en Brighton & Hove Albion. Hierdoor is de spoeling in de aanval van Leeds United op dit moment extreem dun.

Met de komst van Stengs hoopte Leeds United een belangrijke slag te slaan met oog op een mogelijke promotie richting de Premier League dit seizoen. De transfer van de aanvallende middenvelder annex rechtsbuiten moest voor Leeds United het startschot zijn van een hectisch slot van de transferperiode. The Whites hopen de selectie namelijk op meerdere posities te versterken in de laatste twee weken van de markt.

Stengs heeft in ieder geval besloten om voorlopig bij Feyenoord te blijven. De aanvaller heeft een 'hectische' week achter de rug, zo vertelde hij na afloop van de wedstrijd tussen PEC Zwolle en Feyenoord. De ploeg van Brian Priske won in Zwolle met 1-5 met een hoofdrol voor Stengs, die een goal en twee assists voor zijn rekening nam. "De deal was gewoon niet goed en dan ben ik nu Feyenoorder. Daar ben ik ook blij mee", verklaarde Stengs aan ESPN.

De aanvaller werd gevraagd naar de berichten dat Feyenoord twijfelde aan zijn fysieke gesteldheid. Dat werd onder meer beweerd door journalist Sjoerd Mossou, die in de Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad aangaf dat 'er soms twijfels waren of hij wel drie keer in de week kon spelen'. “Volgens mij is Feyenoord nooit naar buiten gekomen met iets. Het zijn andere mensen die dat schrijven. Ik had twijfels bij mezelf of het de juiste stap was. We vonden de deal niet goed genoeg", antwoordde Stengs.

Impressum des Publishers ansehen