Justin Bijlow vertrekt bij Feyenoord na miljoenenbod uit Engeland | OneFootball

Justin Bijlow vertrekt bij Feyenoord na miljoenenbod uit Engeland | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·21. August 2024

Justin Bijlow vertrekt bij Feyenoord na miljoenenbod uit Engeland

Artikelbild:Justin Bijlow vertrekt bij Feyenoord na miljoenenbod uit Engeland
Artikelbild:Justin Bijlow vertrekt bij Feyenoord na miljoenenbod uit Engeland
Artikelbild:Justin Bijlow vertrekt bij Feyenoord na miljoenenbod uit Engeland

© IMAGO

Southampton is in de markt voor Justin Bijlow, weet 1908.nl. De Premier League-club heeft miljoenen over voor de doelman van Feyenoord. Volgens De Telegraaf is het al zeker dat de 26-jarige goalie Feyenoord gaat verlaten. Op Saint Mary's wordt hij eerste keus. In Rotterdam is men al op zoek gegaan naar een vervanger.


OneFootball Videos


Bijlow gold jarenlang als eerste keeper in Rotterdam. Door de goede prestaties van Timon Wellenreuther is de Oranje-international echter op het tweede plan geraakt. Bijlow heeft zelf wel oren naar een transfer naar the Saints, die 'zowel aan de clubkant als aan de spelerskant' kunnen voldoen aan belangrijke voorwaarden.

Bijlow speelt al sinds 2006 bij Feyenoord, dat hem destijds oppikte bij amateurclub SC Feyenoord. Sindsdien doorliep de sluitpost alle jeugdelftallen en groeide hij uit tot vaste eerste doelman. In totaal speelde Bijlow 143 duels officiële duels voor de hoofdmacht, waarin hij 54 keer zijn doel schoonhield. Zijn contract loopt nog tot medio 2026.

Bijlow is echter de afgelopen jaren ook zeer blessuregevoelig gebleken. Daardoor mocht Wellenreuther, die in eerste instantie gehaald werd als tweede doelman, toch relatief vaak spelen. De afgelopen twee seizoenen alleen al miste Bijlow 43 wedstrijden door blessureleed. Afgelopen voetbaljaargang had kampte hij met een gebroken pols en een kuitblessure.

Ondanks zijn reserverol vertegenwoordigt Bijlow nog wel degelijk waarde en daarom laat Feyenoord hem niet zomaar gaan. "Toch heeft Feyenoord wel begrip voor de situatie van Bijlow, die te goed is voor de reservebank en nog niet zo lang geleden de nummer één bij het Nederlands elftal was onder Ronald Koeman maar die door een blessure zijn plek verloor. Daarom wordt verwacht dat beide partijen snel tot overeenstemming zullen komen over een afkoopsom", schrijft Marcel van der Kraan.

Impressum des Publishers ansehen