Bas Nijhuis meldt zich op Instagram: 'Dit was geen leuke kaart om te geven' | OneFootball

FCUpdate

·20. Mai 2024

Bas Nijhuis meldt zich op Instagram: 'Dit was geen leuke kaart om te geven'

Artikelbild:Bas Nijhuis meldt zich op Instagram: 'Dit was geen leuke kaart om te geven'

Bas Nijhuis heeft op Instagram kort teruggeblikt op zijn laatste wedstrijd van dit seizoen als scheidsrechter. De leidsman stond op het veld bij het duel tussen AZ en FC Utrecht en deelde een gele kaart uit aan Vangelis Pavlidis. Volgens de Twentse arbiter was dit geen leuke kaart om te geven.

Pavlidis, die een waanzinnig goed seizoen doormaakte in het shirt van AZ, trok na zijn treffer van zondagmiddag tegen FC Utrecht zijn shirt uit. Het betekende dat Nijhuis in actie moest komen en na 38 minuten spelen zijn eerste gele kaart van de wedstrijd moest geven: "Minst leuke kaarten om te geven, als een speler een wereldgoal maakt en dan zijn shirt uittrekt", schrijft de scheidsrechter op Instagram met een foto van zichzelf en de Griekse spits van AZ.

Het bleef voor Nijhuis niet bij deze gele kaart, want later in de wedstrijd moest de arbiter om een serieuzer moment optreden. Na zestig minuten spelen gaf de 47-jarige Tukker een directe rode kaart aan Dani de Wit, waarna de wedstrijd volledig kantelde. FC Utrecht kwam terug van een 3-0 achterstand in het AFAS Stadion en sloot dit Eredivisie-seizoen af met een 3-3 gelijkspel. Nu wacht in de vorm van de nacompetitie voor Europees voetbal een toetje voor de Domstedelingen.