Ajax ziet groot talent na negen jaar gevoelige overstap naar FC Utrecht maken | OneFootball

Ajax ziet groot talent na negen jaar gevoelige overstap naar FC Utrecht maken | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·19. Juni 2024

Ajax ziet groot talent na negen jaar gevoelige overstap naar FC Utrecht maken

Artikelbild:Ajax ziet groot talent na negen jaar gevoelige overstap naar FC Utrecht maken
Artikelbild:Ajax ziet groot talent na negen jaar gevoelige overstap naar FC Utrecht maken

© IMAGO

Tom de Graaff gaat Ajax na negen jaar verlaten, meldt Voetbal International. De negentienjarige doelman stapt over naar FC Utrecht. In de Domstad zal hij de concurrentie aan moeten gaan met Vasilios Barkas, wiens contract Utrecht onlangs verlengde tot medio 2025. Ook Mattijs Branderhorst geldt als kandidaat voor onder de lat.


OneFootball Videos


De Graaff sloot op tienjarige leeftijd aan bij de jeugdopleiding van Ajax, dat hem overnam van EVC uit Edam. Sindsdien doorliep de goalie alle jeugdelftallen en op 22 augustus 2022 maakte hij zijn debuut voor Jong Ajax tegen De Graafschap (5-1 winst). Uiteindelijk speelde De Graaff veertig wedstrijden voor de jeugdploeg van de Amsterdamse club, waarin hij vier keer de nul hield. Zijn contract in de hoofdstad liep nog tot medio 2026.

De Graaff zat een aantal keer bij de wedstrijdselectie van de hoofdmacht, voor het laatst nog op 24 april tegen Excelsior (2-2). Een debuut bleef echter uit en lijkt ook niet in het verschiet te liggen. Diant Ramaj, Gerónimo Rulli, Jay Gorter en Charlie Setford lijken allemaal de voorkeur te genieten boven de jonge De Graaff.

Voor Utrecht is De Graaff al de zesde aanwinst in de komende transferperiode. Ryan Flamingo werd na een huurperiode van een jaar definitief overgenomen van Sassuolo, dat 2,75 miljoen euro voor hem ontvangt. Siebe Horemans en Alonzo Engwanda komen transfervrij over van respectievelijk Excelsior en Anderlecht. David Min maakte de overstap van RKC Waalwijk en Matisse Didden verruilt Roda JC voor de Galgenwaard.

Utrecht hoopt daarnaast nog altijd op de definitieve komst van Sam Lammers. De 27-jarige spits werd het afgelopen halfjaar gehuurd van Rangers FC en maakte veel indruk in de Domstad. In twintig duels wist Lammers liefst elf keer te scoren en drie assists te leveren. De aanvaller heeft al een akkoord bereikt met de Domstedelingen over een permanente overstap. De clubs zijn nog in onderhandeling.

Impressum des Publishers ansehen