PSV koerst af op cruciale contractverlenging van uitblinker van vorig seizoen | OneFootball

PSV koerst af op cruciale contractverlenging van uitblinker van vorig seizoen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·24. Juni 2024

PSV koerst af op cruciale contractverlenging van uitblinker van vorig seizoen

Artikelbild:PSV koerst af op cruciale contractverlenging van uitblinker van vorig seizoen
Artikelbild:PSV koerst af op cruciale contractverlenging van uitblinker van vorig seizoen

© IMAGO/FootballTransfers

PSV koerst af op een langer verblijf van Tygo Land, meldt het Eindhovens Dagblad. De begaafde middenvelder bezit nu nog een verbintenis tot medio 2025. Hij zet zijn handtekening naar verwachting binnenkort onder een contract dat hem jaren langer aan de Eindhovense club verbindt. Daarvoor staan alle seinen op groen, verzekeren 'goed ingevoerde bronnen'.


OneFootball Videos


Land start op 1 juli 'gewoon' bij de A-selectie van Peter Bosz en mag kansen proberen af te dwingen. Het plan is om de achttienjarige spelverdeler sowieso vaker te 'brengen'. "Dat betekent niet dat er lieverkoekjes worden gebakken: Land moet zelf zijn kansen zien te pakken. Dat hij ze onder normale omstandigheden gaat krijgen, lijdt geen twijfel", schetst clubwatcher Rik Elfrink.

Land groeide vorig seizoen uit tot een van de absolute smaakmakers van de Keuken Kampioen Divisie bij Jong PSV. Volgens data van SciSports was Land de tweede beste centrale/verdedigende middenvelder van de competitie, na Kian Fitz-Jim (Jong Ajax). Zijn ploeg had het desalniettemin moeilijk: Jong PSV eindigde op de zestiende plaats, met veertig punten uit 38 duels.

Land is ondanks zijn goede seizoen nog altijd kritisch op zichzelf, schetst Elfrink. Zo realiseert de Oranje-jeugdinternational dat er nog een flinke schep bovenop moet om EK-gangers Jerdy Schouten en Joey Veerman uit de basis te spelen. De kans dat zij een transfer maken, is echter reëel. Veerman geniet interesse van onder meer Paris Saint-Germain, terwijl Schouten in verband gebracht wordt met Borussia Dortmund, Juventus en Inter.

Land speelt sinds de zomer van 2022 voor PSV, dat hem destijds voor 700.000 euro oppikte bij sc Heerenveen. De talentvolle rechtspoot vertegenwoordigt volgens het algoritme van FootballTransfers inmiddels een Estimated Transfer Value (ETV) van 1,1 miljoen euro.

Impressum des Publishers ansehen