‘Ajax troeft Bayern München af en haalt oud-jeugdtrainer terug naar Amsterdam’ | OneFootball

‘Ajax troeft Bayern München af en haalt oud-jeugdtrainer terug naar Amsterdam’ | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·26. Juni 2024

‘Ajax troeft Bayern München af en haalt oud-jeugdtrainer terug naar Amsterdam’

Artikelbild:‘Ajax troeft Bayern München af en haalt oud-jeugdtrainer terug naar Amsterdam’

Ajax gaat aan de haal met Willem Weijs, zo weet Transferwatch. Eerder was hij vier seizoenen jeugdtrainer bij de Amsterdammers, die hem uit handen houden van Bayern München.

De 37-jarige Weijs had het afgelopen seizoen voor het zeggen bij FC Eindhoven. Daarmee eindigde hij op de veertiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Na één seizoen gingen de trainer en de Eindhovenaren uit elkaar. Inmiddels lijkt het dus tot een terugkeer bij Ajax te komen, waar hij naar verwachting aan de slag gaat als trainer van Onder 19.


OneFootball Videos


Weijs begon zijn carrière als trainer in de jeugdopleiding van PSV, maar maakte in 2013 de overstap naar de opleiding van Ajax. Daar vervulde hij vervolgens vier seizoenen de functies van jeugdcoach en techniektrainer. Na periodes bij NAC, Willem II, Anderlecht en Lommel SK keert hij nu terug in Amsterdam.

Bij Anderlecht was Weijs actief als assistent van Vincent Kompany. De Belg verruilde eerder deze zomer het gedegradeerde Burnley voor Bayern München en hoopte Weijs mee te nemen naar Zuid-Duitsland. Uiteindelijk ging dat niet door, want de trainer verkoos een terugkeer bij Ajax boven een rol in München.

Impressum des Publishers ansehen