Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman houdt vast aan basiself | OneFootball

Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman houdt vast aan basiself | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·25 de junho de 2024

Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman houdt vast aan basiself

Imagem do artigo:Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman houdt vast aan basiself

Het Nederlands Elftal speelt dinsdagavond het laatste duel in de groepsfase van het EK in Duitsland. Om 18:00 uur is Oostenrijk de tegenstander. Bondscoach Ronald Koeman liet tijdens het persmoment al weten dat de bekritiseerde Memphis Depay gewoon gaat starten in de punt van de aanval.

"Hij heeft natuurlijk een blessureverleden, ik had ook niet verwacht dat hij al in zijn topvorm zou zitten", legt Koeman uit. "Maar dat het beter moet, is duidelijk. Hij is voor mij geen discussiepunt, hij speelt dan ook gewoon tegen Oostenrijk. Tegen Polen heb ik hem gewisseld omdat we iets anders moesten doen met Wout Weghorst. En dat vond ik ook nodig tegen Frankrijk. Maar Memphis is niet voor niets de topscorer van dit Oranje, dat zit tijdens wedstrijden altijd wel in mijn achterhoofd."


Vídeos OneFootball


Het Nederlands Elftal is al geplaatst voor de achtste finale van het eindtoernooi. Het is alleen de vraag of het als groepswinnaar, nummer twee of het als nummer drie doorgaat naar de volgende ronde. "We proberen de wedstrijd te winnen en we willen gewoon eerste in de groep worden. Oostenrijk is niet te onderschatten met hun manier van spelen en onder druk zetten van de tegenstander. We moeten heel zorgvuldig zijn aan de bal. Het vraagt van ons niet een ander team, wel andere aandachtspunten."

Voor Lutsharel Geertruida is er geen basisplek weggelegd. De verdediger van Feyenoord moet nog wachten op zijn basisdebuut op het EK. Geertruida maakte geen minuten tegen Polen. Tegen Frankrijk kwam hij in de tweede helft binnen de lijnen. Tegen Oostenrijk kiest Koeman voor Denzel Dumfries als rechtsback en oud-Feyenoorder Stefan de Vrij staat centraal achterin.

Saiba mais sobre o veículo