Van 't Schip raadt Ajax transfer aan: 'Zou natuurlijk een goede versterking kunnen zijn' | OneFootball

Van 't Schip raadt Ajax transfer aan: 'Zou natuurlijk een goede versterking kunnen zijn' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·01 de agosto de 2024

Van 't Schip raadt Ajax transfer aan: 'Zou natuurlijk een goede versterking kunnen zijn'

Imagem do artigo:Van 't Schip raadt Ajax transfer aan: 'Zou natuurlijk een goede versterking kunnen zijn'
Imagem do artigo:Van 't Schip raadt Ajax transfer aan: 'Zou natuurlijk een goede versterking kunnen zijn'

© Videostill RTL

John van 't Schip ziet Wout Weghorst graag naar Ajax komen. De Amsterdammers worden al weken in verband gebracht met de spits, die nog een contract tot medio 2025 heeft bij Burnley. Ajax moet echter eerst verkopen voordat er aankopen gedaan kunnen worden. Daardoor staat Weghorst, die zelf onlangs nog liet doorschemeren open te staan voor een transfer naar Ajax, nog altijd onder contract bij the Clarets.


Vídeos OneFootball


Van 't Schip bevestigde bij het RTL-programma Humberto à Paris dat Ajax inderdaad hoopt op de komst van de 31-jarige aanvaller. "Dat is een reden waarom Chuba Akpom geadviseerd zou zijn (om te vertrekken, red.). Weghorst zou natuurlijk een goede versterking kunnen zijn in de rol die hij bij het Nederlands elftal had, maar ook als starter."

Weghorst zou natuurlijk een goede versterking kunnen zijn in de rol die hij bij het Nederlands elftal had, maar ook als starter

- John van 't Schip ziet Wout Weghorst graag naar Ajax komen

Naar verluidt verlangt Burnley een transfersom van tien miljoen euro voor de 39-voudig Oranje-international (12 goals). Dat bedrag bleek voor FC Twente een struikelblok, waarna de Tukkers doorschakelden naar Sam Lammers. Ook Ajax kan de gewenste transfersom voorlopig niet betalen, waardoor de club dreigt mis te grijpen: Weghorst heeft volgens Turkse media namelijk een persoonlijk akkoord bereikt met Trabzonspor.

Vertrekkers bij Ajax

Tegenover de mogelijke komst van Weghorst staan ook een flink aantal potentiële uitgaande transfers. Maandag kregen Benjamin Tahirovic, Owen Wijndal, Borna Sosa en Silvano Vos te horen dat zij mogen vertrekken en niet meer welkom zijn bij de trainingen van het eerste elftal. Een dag later bleek dat hetzelfde geldt voor Gaston Ávila, Jakov Medic en Akpom.

"Ik ben blij dat ik die boodschap niet heb hoeven te vertellen aan ze", reageerde Van 't Schip. "Daar ben ik niet bij betrokken en ik heb er zeg maar niet een mening over. Of de namen kloppen? Ja, die namen kloppen. Het is een fase waarin een boodschap duidelijk gemaakt moet worden. Ze moeten goed blijven trainen, want ze kunnen na de transferperiode ook nog zomaar voor Ajax spelen. Of ze moeten klaar zijn voor een nieuwe club. Ajax heeft op dit moment 31 selectiespelers. Dat is gewoon veel te veel."

Saiba mais sobre o veículo