Te Braak: "De doelstelling is ook dat we zo lang mogelijk meedoen" | OneFootball

Te Braak: "De doelstelling is ook dat we zo lang mogelijk meedoen" | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·19 de setembro de 2024

Te Braak: "De doelstelling is ook dat we zo lang mogelijk meedoen"

Imagem do artigo:Te Braak: "De doelstelling is ook dat we zo lang mogelijk meedoen"

Terwijl bijna alle ogen zijn gericht op het eerste elftal van Feyenoord en de wedstrijd in de Champions League, komt ook Feyenoord O19 in actie. Om 14:00 uur nemen de talenten het op Varkenoord op tegen de leeftijdsgenoten van Bayer Leverkusen. Het elftal heeft een nieuwe start gemaakt dit seizoen met een nieuwe trainer en veel nieuwe spelers.

"Lekker ontspannen", zo leeft de selectie van Feyenoord O19 toe naar de eerste wedstrijd in de Youth League. Trainer Dennis te Braak vertelt erover in gesprek met Feyenoord media. "We hebben goed getraind en fijn samengewerkt met de staf, dus ik denk dat we op de goede weg zijn. Je merkt dat er veel aandacht voor is en iedereen heeft het erover, dus het leeft enorm bij die jongens. Het is het hoogste podium voor een jeugdspeler en daar wil je als club bij aanwezig zijn. De doelstelling is ook dat we zolang mogelijk meedoen."


Vídeos OneFootball


De talenten hebben de mogelijkheid om veel te leren. "Het gaat allemaal mee in het rugzakje richting de senioren. En de jongens gaan ook mee met het eerste naar de uitwedstrijden. We hebben spelers uit vier verschillende lichtingen, die elkaar op zich wel kennen van eerdere momenten gedurende de opleiding. Het enige is dat ze wat minder hebben samengespeeld de laatste tijd. In korte tijd moeten we bepaalde taken en functies goed op elkaar afstemmen."

Met Pascal Bosschaart en Ulrich van Gobbel heeft Feyenoord O19 genoeg ervaring in de trainersstaf, dit zorgt er mede voor dat Te Braak weinig spanning ervaart. "Elke training, oefenwedstrijd, bekerwedstrijd of Europese wedstrijd ben je bezig met ontwikkelingen. Je bent ook bezig met de vraag wat je jongens kan bijbrengen hoe ze wedstrijden leren winnen. Wat mij betreft is die spanning hetzelfde, maar ook ik krijg in deze situatie meer aandacht, dus het is dan goed om dat weg te houden bij de staf en de spelers."

Kracht in het collectief

Te Braak verwacht dat de fans leuke wedstrijden gaan zien, want Feyenoord heeft namelijk een goede selectie. "De kracht van deze selectie zit hem denk ik in het collectief. Als we een goed collectief kunnen vormen in die wedstrijd, dan zullen er per wedstrijd of binnen die wedstrijd wel uitblinkers zijn. Ik denk dat we een best goede voorhoede hebben met verschillende types spelers. Verder hebben we te maken met de Feyenoord-filosofie. Dat betekent dat we van achteruit hoog druk willen zetten, al zullen er wellicht binnen wedstrijden ook andere accenten worden gelegd."

Saiba mais sobre o veículo