Strand Larsen verkast naar Engeland, maar kassa FC Groningen rinkelt (nog) niet | OneFootball

Strand Larsen verkast naar Engeland, maar kassa FC Groningen rinkelt (nog) niet | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·02 de julho de 2024

Strand Larsen verkast naar Engeland, maar kassa FC Groningen rinkelt (nog) niet

Imagem do artigo:Strand Larsen verkast naar Engeland, maar kassa FC Groningen rinkelt (nog) niet

Jørgen Strand Larsen speelt volgend seizoen in de Engelse Premier League. De Noorse spits verruilt Celta de Vigo op huurbasis voor Wolverhampton Wanderers, dat een optie tot koop heeft weten te bedingen. Pas als die gelicht wordt, rinkelt de kassa bij zijn vroegere club FC Groningen.

Tussen 2020 en 2022 stond Strand Larsen onder contract in de Euroborg, waar hij in twee seizoenen 27 keer doel trof namens de Trots van het Noorden. Het leverde hem een fraaie transfer naar Spanje op. Celta telde ruim twaalf miljoen euro voor de Noor neer, waarmee hij in één klap de duurste uitgaande transfer in de clubgeschiedenis van FC Groningen achter zijn naam kreeg. Vooral in zijn tweede seizoen in Spaanse dienst maakte Strand Larsen indruk, door dertien keer te scoren in LaLiga.


Vídeos OneFootball


Daarmee heeft de spits zich dus in de kijker van de Wolves weten te spelen. De nummer veertien van de Premier League versterkt zich op huurbasis met Strand Larsen, die op Molineux met rugnummer 9 zal gaan spelen. Volgend jaar kan de spits definitief de overstap maken, als Wolverhampton besluit de bedongen koopoptie ter waarde van 25 miljoen pond (29,5 miljoen euro) te lichten. Zijn nieuwe club schrijft dat dat automatisch zal gebeuren als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan; Stand Larsen tekent in dat geval een contract tot medio 2029.

FC Groningen-clubwatcher Stefan Bleeker van RTV Noord herhaalde eerder deze week nog maar eens dat de noorderlingen recht hebben op een doorverkooppercentage van vijftien procent van de winst die Celta de Vigo bij een nieuwe transfer van Strand Larsen maakt. Mocht de optie gelicht worden door de Wolves, dan leert een snelle rekensom dat de penningmeester van de promovendus een bedrag van 2.625.000 euro tegemoet kan zien.

Update 15.40 uur: Transfergoeroe Fabrizio Romano maakt tevens melding van de transfer van Strand Larsen en stelt op zijn beurt dat de bedongen koopoptie zelfs verplicht is (zie onderste tweet hieronder).

Saiba mais sobre o veículo