FC Groningen pakt door en plukt derde zomeraanwinst weg bij medepromovendus Willem II | OneFootball

FC Groningen pakt door en plukt derde zomeraanwinst weg bij medepromovendus Willem II | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·02 de julho de 2024

FC Groningen pakt door en plukt derde zomeraanwinst weg bij medepromovendus Willem II

Imagem do artigo:FC Groningen pakt door en plukt derde zomeraanwinst weg bij medepromovendus Willem II

FC Groningen heeft de derde aanwinst van deze transferzomer gepresenteerd. Aanvaller Thijs Oosting komt over van medepromovendus Willem II en tekent een driejarig contract bij de Trots van het Noorden. Daarin is bovendien een optie voor een extra seizoen opgenomen.

In een eerder stadium werden doelman Etienne Vaessen (transfervrij overgenomen van RKC Waalwijk) en de IJslandse aanvallende middenvelder Brynjolfur Willumsson (Kristiansund BK) al toegevoegd aan de selectie van trainer Dick Lukkien. Met Oosting heeft de promovendus de gewenste extra optie voor de aanval eveneens binnen.


Vídeos OneFootball


De spits, zoon van FC Twente-trainer Joseph Oosting, is blij met zijn overstap: "De bijnaam is niet voor niets de Trots van het Noorden en ik kom hier redelijk uit de buurt dus dan is het heel mooi om voor deze club te mogen spelen", wordt de aankoop geciteerd op de clubsite. "Ik werd direct enthousiast toen de interesse op gang kwam. De gesprekken met onder andere de trainer gaven me een goed gevoel. FC Groningen heeft een speelstijl die mij goed past dus ik heb het gevoel dat het een goede match is", legt Oosting uit.

TransfersomOosting stond sinds de winter van 2022 onder contract bij Willem II, dat de aanvaller overnam van AZ. Afgelopen seizoen droeg hij met twaalf doelpunten en vijf assists bij aan het binnenhalen van de titel in de Keuken Kampioen Divisie die Willem II rechtstreekse promotie naar de Eredivisie opleverde. Naar verluidt ontvangen de Tricolores een transfersom van zo'n één miljoen euro voor Oosting.

Saiba mais sobre o veículo