Sevilla mengt zich in strijd om Ajax-miskoop van 20 miljoen euro | OneFootball

Sevilla mengt zich in strijd om Ajax-miskoop van 20 miljoen euro | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·24 de maio de 2024

Sevilla mengt zich in strijd om Ajax-miskoop van 20 miljoen euro

Imagem do artigo:Sevilla mengt zich in strijd om Ajax-miskoop van 20 miljoen euro
Imagem do artigo:Sevilla mengt zich in strijd om Ajax-miskoop van 20 miljoen euro

© IMAGO

Sevilla wil zich komende zomer versterken met Georges Mikautadze. De aanvaller van Ajax speelt dit seizoen op huurbasis bij zijn voormalige werkgever FC Metz en heeft zich in de kijker gespeeld van tal van Franse topclubs. Sevilla hoopt de concurrentie voor te zijn.


Vídeos OneFootball


Hoewel het de bedoeling is dat Mikautadze komende zomer terugkeert naar Ajax, lijkt de kans minimaal dat de 23-jarige aanvaller ooit nog minuten zal maken in het shirt van de Amsterdammers. Mikautadze liet zich al meerdere malen negatief uit over de club en zou het liefst definitief willen vertrekken bij Ajax. Maar om dat te bewerkstelligen zal er een club moeten komen, die bereid is om twintig miljoen euro op tafel te leggen.

Door de bizarre prestaties van Mikautadze bij FC Metz de afgelopen maanden, waarin de multifunctionele aanvaller in twintig competitiewedstrijden goed was voor dertien treffers, heeft Ajax een prijskaartje van twintig miljoen euro om zijn nek gehangen. Dat terwijl het afgelopen winter nog alle schijn van had dat Mikautadze met verlies verkocht zal gaan worden. Ajax betaalde afgelopen zomer een bedrag van zestien miljoen euro aan FC Metz voor de komst van Mikautadze, die in Amsterdam nooit uit de verf kwam.

Nu Sevilla zich heeft gemeld in de strijd om Mikautadze, lijkt de kans met de dag groter te worden dat de international van Georgië niet meer zal terugkeren in Amsterdam. De Spaanse subtopper ziet in Mikautadze een uitstekende aanvulling op de huidige voorhoede en denkt dat de aanvaller in Zuid-Spanje beter uit de verf kan komen. Sevilla beschikt met Isaac Romero, Youssef En-Nesyri en Mariano Díaz eigenlijk al over drie centrumspits, waardoor de kans groot is dat Mikautadze gehaald zal worden voor op de flanken.

Eerder meldde journalist Juriaan van Wessem dat AS Monaco mogelijk een ruildeal wilde voorstellen voor Mikautadze om zo de prijs te drukken. Hierbij zou Myron Boadu, die de tweede seizoenshelft op huurbasis uitkwam voor FC Twente, de omgekeerde weg bewandelen. De 23-jarige Nederlandse spits vertegenwoordigt een Estimated Transfer Value (ETV) van 12,3 miljoen euro.

Rennais zou ook al gesprekken hebben gevoerd met Mikautadze. De Franse subtopper had de aanvalsleider afgelopen zomer ook al op de korrel, maar werd destijds afgetroefd door Ajax. Mikautadze moet een van de onderdelen worden van het 'grote project', dat komende zomer staat ingepland. Hoewel Rennais voor het eerst sinds 2018 geen Europees voetbal zal spelen en waarschijnlijk vijftien tot twintig miljoen euro minder te besteden heeft, zijn er naar verluidt voldoende financiële middelen beschikbaar om Mikautadze in te lijven.

Saiba mais sobre o veículo