Mikautadze onkent akkoord over toptransfer van 20 miljoen euro | OneFootball

Mikautadze onkent akkoord over toptransfer van 20 miljoen euro | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·12 de junho de 2024

Mikautadze onkent akkoord over toptransfer van 20 miljoen euro

Imagem do artigo:Mikautadze onkent akkoord over toptransfer van 20 miljoen euro
Imagem do artigo:Mikautadze onkent akkoord over toptransfer van 20 miljoen euro

© IMAGO

Georges Mikautadze heeft de berichtgeving over een akkoord met AS Monaco ontkend via zijn socialmediakanalen. Dinsdagavond meldde L'Équipe dat de Georgiër na het EK bij AS Monaco aan de slag zou gaan, maar dit nieuws is door de spits ontkracht. Mikautadze verruilde vorig jaar FC Metz voor Ajax, maar kwam in Amsterdam niet uit de verf. Hij keerde in januari op huurbasis terug bij zijn oude club, die koopoptie lichtte. Nu staat Mikautadze echter alweer voor een vertrek bij Metz, dat degradeerde uit de Ligue 1.


Vídeos OneFootball


Maandagavond bevestigde Mikautadze al dat hij ook na de zomer zijn wedstrijden in de Ligue 1 zal spelen. Volgens de Franse sportkrant had de 23-jarige spits een akkoord bereikt met Monaco, terwijl ook RC Lens, Stade Rennais en Olympique Lyon hem graag wilde inlijven. Mikautadze zou voor liefst twintig miljoen euro overstappen van Metz naar het prinsendom.

Op zijn Instagrampagina ontkent Mikautadze echter dat er sprake is van een besluit over zijn toekomst en dus lijken geïnteresseerde clubs nog kans te maken op zijn handtekening. "Hierbij extra informatie over mijn aanstaande transfer", begint de aanvaller zijn boodschap. "Ik heb nog steeds geen beslissing gemaakt over bij welke mijn toekomst ligt. Dit zal ik spoedig aankondigen."

Uiteindelijk hebben zijn ervaringen bij Ajax de doorslag gegeven om in Frankrijk te blijven. “Ik kende niemand, ik sprak de taal niet: de omstandigheden waren niet goed voor mij om te slagen”, zei Mikautadze in april tegen L'Equipe. De entourage van de aanvaller denkt dat hij bij Monaco wel uit de verf zal komen: “Met Monaco zijn alle vakjes aangevinkt.” Met de nummer twee van Frankrijk, die een bedrag van zo’n twintig miljoen euro betaalt aan Metz, zal Mikautadze komend seizoen in de Champions League te bewonderen zijn.

Sinds zijn terugkeer wist Mikautadze liefst twaalf keer te scoren in negentien wedstrijden. Bij Ajax kreeg de 25-voudig international (10 goals) slechts 339 speelminuten, verdeeld over 9 duels. Daarin wist de 23-jarige spits niet direct bij te dragen aan een doelpunt.

Saiba mais sobre o veículo