Portekiz - Slovenya İddaa Tahmini (01.07.2024) | OneFootball

Portekiz - Slovenya İddaa Tahmini (01.07.2024) | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: 90min

90min

·01 de julho de 2024

Portekiz - Slovenya İddaa Tahmini (01.07.2024)

Imagem do artigo:Portekiz - Slovenya İddaa Tahmini (01.07.2024)

Portekiz ile Slovenya, 1 Temmuz saat 22.00'de 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turu maçında karşı karşıya gelecek.Bu maç öncesinde maç hakkında öne çıkan istatistikleri ve yorumcuların İddaa tahminlerini derledik.

İddaa Oranları

Maç Önü Notları

  • Portekiz ile ikinci kez karşılaşmaya hazırlanan Slovenya, Mart 2024'te oynanan tek karşılaşmayı 2-0 kazandı (hazırlık maçı).
  • EURO 2024'ün son 16 turu öncesi, büyük turnuvaların (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) eleme turlarında elde edilen en farklı galibiyete Portekiz sahip (6-1 vs İsviçre; 2022 Dünya Kupası).
  • Slovenya büyük turnuvalarda (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) ilk kez bir eleme maçına çıkmaya hazırlanıyor. Bu aşamalardaki 26'ncı maçını oynayacak olan Portekiz ise şampiyon olduğu EURO 2016 finalinden sonra çıktığı dört eleme mücadelesinin üçünden mağlubiyetle ayrıldı (1G).
  • Gürcistan karşısında aldığı yenilgiyle 12 resmi maçlık galibiyet serisi sona eren Portekiz, EURO 2008'den bu yana üst üste iki karşılaşma kaybetmedi.
  • Avrupa Şampiyonası tarihinde grup aşamasında tur atlayan ülkeler arasında topa Slovenya'dan (%32) daha az sahip olan sadece iki ülke bulunuyor: İzlanda (%29; EURO 2016) & İsviçre (%30; EURO 2020).
  • EURO 2024 grup aşamasında Portekiz'den (%67 & 53) daha fazla topla oynayan ve şut çeken tek ülke Almanya (%69 & 57). Bu dönemde kalesine Portekiz'den (23) daha az şut çekilen tek takım da yine Julian Nagelsmann'ın öğrencileriydi (16).
  • Portekiz formasıyla büyük turnuvalarda (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) oynadığı son yedi maçta gol atamayan Cristiano Ronaldo, kariyerinin en uzun kuraklığını sonlandırmayı hedefliyor.
  • EURO 2024'te en fazla hat kıran pas veren Portekiz oyuncusu olan Vitinha (29), takım arkadaşları arasında baskı karşısında en yüksek isabet oranını yakalayan isim konumunda (%90; minimum 50 pas).
  • Slovenya'nın EURO 2024'te oynadığı üç maça da ilk 11'de başlayan Andraz Sporar ve Benjamin Sesko, çektikleri 12 şutu gole çeviremedi (Sporar; 7 & Sesko; 5).
  • EURO 2024'ün grup aşamasında en fazla baskı kuran oyuncu olan Slovenya orta sahası Adam Gnezda (196), aynı zamanda Giorgi Kochorashvili'nin (161) ardından bu baskıyı kendi sahasında en fazla yapan isimdi (148).

İddaa Tahminleri

Hüseyin Çoban - Maçkolik: 2-3 Gol

Portekiz grubun ilk maçında üçlü savunmaya karşı fazla detaycı bir yaklaşımla kendi tarzını değiştirerek mücadele etti ve oyunun içerisinde belirgin problemler yaşadı. Türkiye karşılaşması ise onlar adına en kolay mücadeleydi. Gürcüler karşısındaki kayıp ise baştan sona hak edilmiş bir mağlubiyetti. Slovenya ise üç beraberlikle grubu üçüncü sırada tamamlayarak Portekiz'in rakibi oldu. Savunma performanslarının ön plana çıktığı bir grup aşaması oynadılar. Hücumda da kaliteli işler yapmaktan uzaktılar. Tahmini zor bir eşleşme. Skorun 2-3 gol aralığında kalabileceğini düşünüyorum.


Vídeos OneFootball


Can Tongo - Misli: Maç Sonucu 1

Portekiz’in yedek kadrosu Gürcistan karşısında mağlup oldu. Buna rağmen ilk iki maç sonunda grupta liderliği garantilemişlerdi. Slovenya önünde galibiyet gelir.

Mesut Aydın Kale - Misli: Maç Sonucu 1 & 2.5 Gol Üst

Grupta ilk 2 maçını kazanarak üst turu garantileyen Portekiz, son maçta yedeklerle çıktığı Gürcistan maçında sahadan 2-0 yenilgiyle ayrıldı. Gürcülere karşı üstün bir performans sergileseler de bitiricilikteki sorunu dikkat çekti. Slovenya 3 grup maçında da berabere kaldı. İngiltere ve Danimarka'dan sonra en iyi 3. olarak gruptan çıktı. Portekiz 3'lü defans ve temaslı oyunuyla dikkat çekti. Slovenya'nın oyunu ise daha çok savunma üzerine. Portekiz'in rotasyonsuz güçlü hücum gücüyle, gollü bir skorla turu atlayacağını düşünüyorum.

Görkem Tezer - Misli: Ev Sahibi 1.5 Gol Üst

Milli takımımızın da yer aldığı F Grubu'nu averajla lider tamamlayan Portekiz'in Gürcistan maçını saymazsak hem hücum hem de savunma hattı olarak iyi işlere imza attıklarını söyleyebilirim. Rakipler Slovenya ise turnuvada henüz galibiyeti ve mağlubiyeti olmayan bir takım. Grupta oynadığı üç maçı da beraberlikle sonuçlandı. Özellikle savunma dirençleri üst seviyede ancak Portekiz'in yıldızları karşısında işleri çok zor. Ev sahibinin en az 2 gol bulacağını düşünüyorum.

KAYNAK: Maç önü notları ve iddaa tahminleri Maçkolik'ten alınmıştır.

(90min Türkiye'yi artık sosyal medyadan takip edin! 90min Türkiye resmi Facebook sayfasını takip etmek için tıklayın! 90min Türkiye resmi Instagram hesabı için ise burayı tıklayın.)

Saiba mais sobre o veículo