Opletten geblazen voor EK-pools en Oranje: Mbappé kampt met blessure | OneFootball

Opletten geblazen voor EK-pools en Oranje: Mbappé kampt met blessure | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·09 de junho de 2024

Opletten geblazen voor EK-pools en Oranje: Mbappé kampt met blessure

Imagem do artigo:Opletten geblazen voor EK-pools en Oranje: Mbappé kampt met blessure

Kylian Mbappé zal zondagavond niet in de basisopstelling verschijnen in het oefenduel Frankrijk - Canada. De Franse sterspeler kampt met verschillende fysieke klachten, zo meldt L'Équipe.

Volgens de Franse kracht is de voorbereiding van Mbappé op het toernooi alles behalve optimaal. Zo heeft hij twee trainingen moeten laten schieten vanwege rugklachten en kampt hij nu met een kniekneuzing.


Vídeos OneFootball


In het enige oefenduel tot nu toe, thuis tegen Luxemburg (3-0), speelde Mbappé wel de volledige 90 minuten en was hij zeer beslissend. De nieuwe aankoop van Real Madrid gaf twee assists en maakte vervolgens het laatste doelpunt van de wedstrijd.

Door zijn nieuwe klachten is er door de Franse medische staf en bondscoach Didier Deschamps besloten om hem niet op te stellen tijdens het oefenduel van zondag, thuis tegen Canada. Olivier Giroud zal zijn plek innemen. In hoeverre dit effect gaat het op de inzetbaarheid van Mbappé tijdens de komende weken, is nog niet duidelijk. Voor Oranje en pool-invullers is dit echter wel iets om goed in de gaten te houden. Op 21 juni speelt Frankrijk (met of zonder Mbappé) tegen Nederland.

Saiba mais sobre o veículo