NAC Breda toch met uitsupporters naar De Kuip | OneFootball

NAC Breda toch met uitsupporters naar De Kuip | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·20 de agosto de 2024

NAC Breda toch met uitsupporters naar De Kuip

Imagem do artigo:NAC Breda toch met uitsupporters naar De Kuip

NAC Breda kan toch gesteund worden door een vol uitvak in De Kuip. De club heeft de straf weten om te zetten naar de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen. Dankzij persoonlijke contacten met de bond heeft NAC Breda de wedstrijd kunnen switchen.

Oorspronkelijk had de straf, die inhield dat er geen uitsupporters mochten komen, betrekking op de uitwedstrijd tegen Feyenoord op 22 september. Door de omzetting is de wedstrijd in De Kuip nu wel te bezoeken door NAC-supporters. De club uit de Eredivisie wilde in eerste instantie in beroep gaan, maar al snel bleek dat dit een verloren zaak zou worden.


Vídeos OneFootball


"In dit proces weegt zwaar mee dat er meerdere veroordelingen zijn geweest voor vergelijkbare feiten. De strafkaart van NAC laat geen ruimte om in beroep te gaan en zou nooit in ons voordeel uitpakken. We zijn dankbaar dat er constructief is meegedacht door betrokken partijen, zodat minder supporters de dupe worden van de eerdere straf," legt algemeen directeur Remco Oversier uit.

"De boodschap blijft dan ook duidelijk: als club krijgen wij te veel boetes en straffen. We moeten samen met de supporters via de Clubraad tot een oplossing komen, want een kleine groep dupeert op deze manier een grote groep supporters. Alleen samen kunnen we werken aan goede oplossingen. We hebben iedereen hard nodig in de strijd om handhaving. De wedstrijd van afgelopen zondag tegen Ajax is daar het ultieme voorbeeld van en toont aan dat we samen het onmogelijke mogelijk kunnen maken."

Saiba mais sobre o veículo