Feyenoord verbreekt record en komt met duizelingwekkende cijfers: 'Ons beste jaar ooit' | OneFootball

Feyenoord verbreekt record en komt met duizelingwekkende cijfers: 'Ons beste jaar ooit' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·12 de setembro de 2024

Feyenoord verbreekt record en komt met duizelingwekkende cijfers: 'Ons beste jaar ooit'

Imagem do artigo:Feyenoord verbreekt record en komt met duizelingwekkende cijfers: 'Ons beste jaar ooit'
Imagem do artigo:Feyenoord verbreekt record en komt met duizelingwekkende cijfers: 'Ons beste jaar ooit'

© IMAGO

Het afgelopen seizoen was voor Feyenoord een commercieel hoogtepunt, waarin het 'beste merchandise-jaar ooit' werd genoteerd. Na de overstap naar een nieuwe shirtsponsor (Castore) in de zomer van 2023 verkocht de club maar liefst 2,5 keer zoveel shirts als het seizoen ervoor. Dit ondanks dat Feyenoord in 2022/2023 kampioen werd met Adidas op de borst. Commercieel directeur Ruud van der Knaap gaf aan dat dit verschil vooral te danken is aan de bijzondere momenten in het seizoen, zoals de 0-4 overwinning in Amsterdam, waarbij Santiago Giménez een hattrick maakte. "Als je wint in Amsterdam en Giménez scoort er drie, dan zijn die shirts niet aan te slepen", aldus Van der Knaap.


Vídeos OneFootball


Van der Knaap benadrukt dat het succes van de merchandise niet alleen te danken is aan de verkoop van shirts, maar ook aan de totale omzet die is gegenereerd. "Het is ons beste merchandise-jaar ooit geweest," vertelt hij in gesprek met RTV Rijnmond. "Qua aantallen shirts die verkocht zijn, maar ook qua omzet. Alle records zijn verbroken, en daar zijn we best trots op." De exacte cijfers zijn nog niet bekend, maar volgens RTV Rijnmond zou de verkoop Feyenoord zo’n tien miljoen euro hebben opgeleverd, een indrukwekkende prestatie voor de club.

Een belangrijk aspect van dit succes is de internationale verkoop van Feyenoord-shirts. Spelers zoals Giménez, In-beom Hwang en Ayase Ueda hebben ervoor gezorgd dat Feyenoord ook buiten Nederland populairder wordt. Vooral de groeiende fanbases in Mexico, Zuid-Korea en Japan dragen bij aan de omzet van de club. "We zijn een relatief kleine competitie, de eredivisie is vaak lastig te vinden in dat soort landen. We zullen dus creatief moeten zijn om in Japan, Zuid-Korea en Mexico verder onder de aandacht te komen," legt Van der Knaap uit. Dit verklaart de toenemende internationale populariteit van de club.

Feyenoord heeft al concrete stappen ondernomen om hun aanwezigheid in het buitenland te vergroten. In Mexico is bijvoorbeeld gebruik gemaakt van de populariteit van Giménez. "Vorig jaar hebben we wat containers naar Mexico gestuurd om te kijken of we de populariteit van Giménez konden gebruiken en verzilveren," aldus Van der Knaap. Dit initiatief bleek succesvol, en Feyenoord heeft inmiddels goede afspraken kunnen maken met sportretailers in het land om de verkoop verder te stimuleren.

Saiba mais sobre o veículo