Minuut stilte voorafgaand aan uitwedstrijd Feyenoord tegen Go Ahead Eagles | OneFootball

Minuut stilte voorafgaand aan uitwedstrijd Feyenoord tegen Go Ahead Eagles | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·09 de outubro de 2024

Minuut stilte voorafgaand aan uitwedstrijd Feyenoord tegen Go Ahead Eagles

Imagem do artigo:Minuut stilte voorafgaand aan uitwedstrijd Feyenoord tegen Go Ahead Eagles

Voor aanvang van alle wedstrijden in de komende speelronde van de Eredivisie, de Keuken Kampioen Divisie en de Azerion Vrouwen Eredivisie zal een minuut stilte worden gehouden ter nagedachtenis aan Johan Neeskens. Dit is besloten door het bestuur betaald voetbal. Dit betekent voor Feyenoord dat er een minuut stilte wordt gehouden voor aanvang van de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Feyenoord hervat de competitie op zaterdag 19 oktober in De Adelaarshorst. Of de spelers zullen spelen met rouwbanden, is aan de clubs zelf. Dit meldt de KNVB op de officiële website. De ex-international overleed afgelopen zondag 6 oktober plotseling op 73-jarige leeftijd. Neeskens speelde in twee WK-finales. Met zijn iconische penalty in de finale van 1974 werd hij de eerste doelpuntenmaker van het Nederlands elftal in een WK-eindstrijd.


Vídeos OneFootball


Na zijn indrukwekkende carrière als speler, die hem naar diverse plekken in de wereld bracht, werd hij clubcoach, assistent-coach, coach van nationale jeugdteams en assistent-bondscoach onder Guus Hiddink en Frank Rijkaard. Bij de KNVB werd Johan Neeskens op latere leeftijd de vaandeldrager van KNVB WorldCoaches, het internationale programma van de voetbalbond dat zich richt op sportieve en sociale ontwikkeling.

Van Hanegem

Voor oer-Feyenoorder Willem van Hanegem komt het verlies van Neeskens hard aan. "Hij zag er laatst, toen ik hem zag, nog zo gezond uit. Die zou nog wel even meegaan, dacht ik. Nou, nee dus. Ik keek erg uit naar volgende week woensdag. Dan zouden we een hapje gaan eten. Tijdens een voetballoopbaan loop je mensen tegen het lijf waar je iets mee hebt en mensen waar dat niet zo is. Met Neeskens was die klik er vanaf het eerste moment."

"Van het basiselftal van 1974 waren we Jongbloed, Suurbier, Jansen, Cruijff en Rensenbrink al kwijt," schreef De Kromme in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Dat stemt verdrietig, maar het hoort bij de leeftijd. Alleen was Johan Neeskens pas 73 jaar en hij leek echt fit. Dan opeens is het voorbij. Ik zal hem missen. Maar bovenal zullen zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen hem natuurlijk erg missen. Ik wens de familie heel veel sterkte."

Imagem do artigo:Minuut stilte voorafgaand aan uitwedstrijd Feyenoord tegen Go Ahead Eagles
Saiba mais sobre o veículo