Memphis Depay heeft officieel nieuwe club en tekent in het 'beloofde land' | OneFootball

Memphis Depay heeft officieel nieuwe club en tekent in het 'beloofde land' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·10 de setembro de 2024

Memphis Depay heeft officieel nieuwe club en tekent in het 'beloofde land'

Imagem do artigo:Memphis Depay heeft officieel nieuwe club en tekent in het 'beloofde land'
Imagem do artigo:Memphis Depay heeft officieel nieuwe club en tekent in het 'beloofde land'

© IMAGO

Memphis Depay zet zijn carrière officieel voort in Brazilië. De dertigjarige spits tekent een contract tot eind 2026 bij Corinthians. Depay was transfervrij nadat zijn contract bij Atlético Madrid afliep deze zomer. Naast Corinthians was ook Sevilla in de markt voor hem, hoewel de Spaanse club beduidend minder concreet leek.


Vídeos OneFootball


Corinthians heeft het dit seizoen buitengewoon moeilijk in de Braziliaanse Série A. Na 25 duels staat de club uit São Paulo met 25 punten op de 17e plaats. Die plek betekent aan het einde van het seizoen degradatie. Met de komst van Depay hoopt men het tij te keren. Eerder deze zomer kwam ook André Ramalho ook al transfervrij naar de club, nadat zijn contract bij PSV niet werd verlengd.

Depay werd deze interlandperiode niet opgeroepen voor Oranje, daar hij nog geen club had. Bondscoach Ronald Koeman serveerde Steven Bergwijn eerder publiekelijk af voor diens transfer naar het Saoedische Al-Ittihad, tot woede van de aanvaller en meerdere analisten. Daarom besloot hij zich niet duidelijk uit te spreken over de overstap van Depay. "Anders krijg ik weer het het hele land achter mij aan. Misschien moet ik af en toe iets voorzichtiger zijn."

De Telegraaf noemt Brazilië in een artikel over de overstap het 'beloofde land voor veel topvoetballers'. Hans Coret, die al 35 jaar scout in Brazilië, zegt tegenover de krant dat vijf à zes jaar geleden 'de grote ommekeer' is gekomen wat betreft het niveau in de competitie dankzij enorme tv-contracten. "Daardoor is de Braziliaanse competitie (Série A) nu de Premier League van Zuid-Amerika en daardoor betalen de clubs nu dezelfde grote salarissen als clubs in Spanje of Italië. Het niveau is enorm omhoog geschoten. Globo Play, ESPN en Premiere TV bieden pakketten aan en het blijft natuurlijk een gigantisch land met veel inwoners.”

Duidelijk is dat Depay de bestbetaalde speler van Brazilië wordt. Braziliaanse media meldden eerder dat de 98-voudig Oranje-international zo'n 500.000 euro per jaar gaat verdienen. Dat salaris loopt bovendien nog verder op door bonussen, tekengeld en sponsordeals.

Saiba mais sobre o veículo