Santiago Giménez kan Feyenoord verlaten voor ideale vervolgstap | OneFootball

Santiago Giménez kan Feyenoord verlaten voor ideale vervolgstap | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·14 de setembro de 2024

Santiago Giménez kan Feyenoord verlaten voor ideale vervolgstap

Imagem do artigo:Santiago Giménez kan Feyenoord verlaten voor ideale vervolgstap
Imagem do artigo:Santiago Giménez kan Feyenoord verlaten voor ideale vervolgstap

© IMAGO

Santiago Giménez staat nog altijd op de radar van AC Milan. De Italiaanse topclub hoopte afgelopen transferperiode ook al op de komst van de spits van Feyenoord, maar van een overstap kwam het niet. Komende winterstop moet daar verandering in komen. AC Milan is bereid om met meer dan twintig miljoen euro over de toonbank te komen en Giménez naar Italië te halen. Daarmee kan Giménez de stap naar zijn ideale club maken.


Vídeos OneFootball


De interesse van AC Milan in Giménez is overigens opvallend te noemen. De Italiaanse grootmacht stuntte eerder deze zomer nog met de komst van Álvaro Morata. De Spaanse spits kwam transfervrij over van Atlético Madrid en is in Milaan de opvolger van Olivier Giroud, die zijn loopbaan in de MLS voortzette. Giménez zal in San Siro zodoende de concurrentiestrijd aan moeten gaan met Morata. Wetende dat AC Milan met toptalent Francesco Camarda al een toekomstig topspits in huis heeft. Het zestienjarige talent, en tevens jeugdinternational, heeft zijn debuut voor AC Milan inmiddels al achter de rug.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

De aanwezigheid van Morata is ook terug te zien in de uitkomst van de Career Advice Tool van SciSports. Hoewel Giménez uitstekend bij de manier van spelen past bij AC Milan én zich in Italië prima verder kan ontwikkelen, zal hij voorlopig wel genoegen moeten nemen met een reserverol. Morata wordt door de data nog altijd hoger ingeschat qua niveau dan de spits van Feyenoord.

De ontwikkeling in Skill van Álvaro Morata en Santiago Giménez.

Toch is dat voor Giménez geen reden om niet de overstap naar AC Milan te maken. Het Skill-Algoritme laat namelijk zien dat Giménez een veel hoger Potential heeft dan de huidige Skill van de Spaanse spits. Hierdoor is het aannemelijk dat Giménez op termijn de voorkeur zal krijgen onder trainer Paulo Fonseca.

De 23-jarige spits vertegenwoordigt op dit moment een Estimated Transfer Value van 27,4 miljoen euro en is daarmee de meest waardevolle speler in de selectie van Feyenoord. Giménez, die nog tot medio 2027 vastligt, zal mogelijk na Lutsharel Geertruida de volgende speler zijn die voor een hoog bedrag zal vertrekken dit seizoen. De rechtsback maakte vlak voor het verstrijken van de transferdeadline voor twintig miljoen euro de overstap naar RB Leipzig.

Saiba mais sobre o veículo