Manchester United en Erik ten Hag nagenoeg akkoord over nieuw contract | OneFootball

Manchester United en Erik ten Hag nagenoeg akkoord over nieuw contract | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·25 de junho de 2024

Manchester United en Erik ten Hag nagenoeg akkoord over nieuw contract

Imagem do artigo:Manchester United en Erik ten Hag nagenoeg akkoord over nieuw contract
Imagem do artigo:Manchester United en Erik ten Hag nagenoeg akkoord over nieuw contract

© IMAGO

Erik ten Hag gaat zijn contract bij Manchester United verlengen, meldt Fabrizio Romano. De oefenmeester heeft nog een verbintenis tot medio 2025. De verwachting dat beide partijen nog deze week de laatste plooien zullen gladstrijken, waarna Ten Hag zijn handtekening zal zetten onder een nieuw contract.


Vídeos OneFootball


Een van de voorwaarden van het nieuwe contract, is dat Ruud van Nistelrooij wordt toegevoegd aan de technische staf van Manchester United. De spits van weleer zit zonder club na zijn vertrek bij PSV in 2023 en leek in eerste instantie als hoofdtrainer aan de slag te gaan bij Burnley. Van Nistelrooij lijkt echter de voorkeur te geven aan een dienstverband bij Manchester United, waar hij als een van de assistenten van Ten Hag gaat dienen.

Ten Hag werd in de zomer van 2022 aangesteld als hoofdtrainer van Manchester United, nadat hij eerder een uiterst succesvolle periode kende bij Ajax. De Nederlandse coach ging voortvarend van start met de EFL Cup-winst en een derde plaats in de Premier League. Afgelopen seizoen verliep dramatisch en schreven Engelse media bijna wekelijks over het aanstaande ontslag van Ten Hag.

Desondanks besloot de nieuwe eigenaar Sir Jim Ratcliffe om Ten Hag niet te ontslaan, maar in het zadel te houden. De steenrijke miljardair sprak wel met Thomas Tuchel over een mogelijke samenwerking, maar kwam eigenlijk tot de conclusie dat Manchester United met Ten Hag al de best mogelijke trainer in huis heeft.

Ten Hag gaf te kennen op de hoogte te zijn geweest van de gesprekken tussen Manchester United en andere kandidaten. "Het verhaal gaat dan dat Thomas Tuchel en een andere trainer ook benaderd is geweest in die periode. Vertellen ze dat dan allemaal?", vroeg presentator Sjoerd van Ramhorst van de NOS zich af. "Ja, dat vertellen ze inderdaad", antwoordde Ten Hag eerlijk. " Dat is denk ik ook geen geheim."

Naast de naam van Tuchel werden ook Gareth Southgate en Graham Potter in verband gebracht met de trainersfunctie bij Manchester United. "Maar uiteindelijk kwamen ze tot de conclusie dat ze de beste trainer al hadden. Toen kwamen ze aan de deur op Ibiza", vertelde Ten Hag. "De conclusie is dat we doorgaan en mijn contract gaan verlengen, maar daar moeten we nog wel even over spreken", zei Ten Hag destijds. Inmiddels lijken beide partijen op weg naar een akkoord, waarna Ten Hag zijn handtekening zal zetten onder een nieuw contract.

Saiba mais sobre o veículo