Management Eriksen gaat in op terugkeer bij Ajax en onthult pikant detail | OneFootball

Management Eriksen gaat in op terugkeer bij Ajax en onthult pikant detail | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·02 de setembro de 2024

Management Eriksen gaat in op terugkeer bij Ajax en onthult pikant detail

Imagem do artigo:Management Eriksen gaat in op terugkeer bij Ajax en onthult pikant detail
Imagem do artigo:Management Eriksen gaat in op terugkeer bij Ajax en onthult pikant detail
  1. 2 min leestijd
Imagem do artigo:Management Eriksen gaat in op terugkeer bij Ajax en onthult pikant detail

© IMAGO

Christian Eriksen blijft vooralsnog speler van Manchester United, zo heeft diens zaakwaarnemer laten weten aan Voetbal International. De 32-jarige middenvelder werd in verband gebracht met een terugkeer naar Ajax, maar dit is voorlopig niet aan de orde. Eriksen zou tal van opties hebben, maar geeft de voorkeur aan een overstap binnen West-Europa.


Vídeos OneFootball


Ajax zou in zijn zoektocht naar een creatieve middenvelder uit zijn gekomen bij Eriksen, die tussen 2010 en 2013 ook al voor de Amsterdammers uitkwam. De toekomst van de Deens international is al geruime tijd een item bij Manchester United, die met zijn hoge salaris in de maag zit. Eriksen heeft nog een contract tot medio 2025 en vertegenwoordigt een Estimated Transfer Value van 6,6 miljoen euro.

Naar aanleiding van de geruchten over een terugkeer van Eriksen bij Ajax, deed VI navraag. "Er is belangstelling van verschillende kanten geweest voor Christian, maar hij blijft bij Manchester United", aldus zaakwaarnemer Martin Schoots. "Opties in de Arabische wereld, Turkije en de Major League Soccer vielen al bij voorbaat af, omdat Christian en zijn gezin in West-Europa willen blijven. Daarnaast heeft hij er vertrouwen in genoeg speelminuten te krijgen. Manchester United speelt de komende maanden iedere drie dagen, dus hij zal nog belangrijk voor Manchester United zijn."

Een overstap naar Ajax leek aan de orde, maar de geruchten kloppen volgens Schoots niet. "In januari heeft Ajax geinformeerd, maar dat was te vroeg. Deze zomer werd de vraag niet gesteld, dus was het geen item", aldus de belangenbehartiger, die een pikante onthulling doet. "Er was wel een andere Nederlandse club die contact zocht, maar dat was geen optie. Alle aandacht gaat nu naar Manchester United."

"Het is moeilijk als je bij in principe één van de drie grootste clubs ter wereld speelt om naar een veel kleinere competitie te gaan, vooral zonder Champions League-voetbal", vervolgt Schoots. "Dat Christian nog altijd een speciaal gevoel richting Nederland en in het bijzonder Amsterdam heeft, is bekend. Hij spreekt bijvoorbeeld nog steeds perfect Nederlands, maar de vraag of hij Ajax ooit nog eens kan helpen, is nu niet aan de orde. Die speculaties kunnen we beëindigen. In ieder geval tot het einde van het kalenderjaar, dan zullen ze wel weer oplaaien."

Saiba mais sobre o veículo