'Giovanni van Bronckhorst wil Ajax verlossen van Mislintat-miskoop' | OneFootball

'Giovanni van Bronckhorst wil Ajax verlossen van Mislintat-miskoop' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·05 de agosto de 2024

'Giovanni van Bronckhorst wil Ajax verlossen van Mislintat-miskoop'

Imagem do artigo:'Giovanni van Bronckhorst wil Ajax verlossen van Mislintat-miskoop'
Imagem do artigo:'Giovanni van Bronckhorst wil Ajax verlossen van Mislintat-miskoop'

© IMAGO

Borna Sosa zou in de belangstelling van Besiktas staan, zo weten Turkse media. De linksback is bij Ajax teruggezet naar het jeugdelftal en heeft te horen gekregen dat hij mag vertrekken. Trainer Francesco Farioli kiest voorlopig voor Jorrel Hato op de linkervleugel.


Vídeos OneFootball


Besiktas, dat onder leiding staat van Giovanni van Bronckhorst, is nog op zoek naar een nieuwe linksback. De Turkse topclub heeft op dit moment alleen de beschikking over Bakhtiyor Zaynutdinov en Arthur Masuaku links achterin. Laatstgenoemde heeft bovendien nog een contract tot slechts medio 2025, waardoor een vertrek niet uit te sluiten valt.

Sosa kwam afgelopen zomer voor acht miljoen euro over van VfB Stuttgart. In zijn eerste jaar wist hij nooit uit te groeien tot vaste basisspeler. In totaal speelde de 26-jarige Kroaat 25 duels voor de club uit Amsterdam, waarin hij 5 goals voorbereidde. Zijn contract loopt nog tot de zomer van 2028. De verwachting is dat Ajax het aankoopbedrag graag terug wil verdienen.

Dennis Bayer van Sky Deutschland meldt maandag dat clubs uit Spanje en Italië eveneens geïnteresseerd zijn in Sosa. Eerder deed Panathinaikos, dat deze week in de voorronde van de Europa League tegen Ajax speelt, een poging om de mandekker over te nemen. De Grieken zijn inmiddels overgeschakeld naar voormalig PSV'er Philipp Max.

Ajax is voornemens veel spelers te verkopen om zo financiële ruimte te maken om nieuwe spelers binnen te kunnen halen. Naast Sosa zijn ook Silvano Vos, Owen Wijndal en Benjamin Tahirovic teruggezet naar Jong Ajax. Daarnaast mogen volgens Het Parool ook Gastón Ávila, Jakov Medic en Chuba Akpom vertrekken en vertelde Farioli maandag zelf dat hij geen toekomst ziet in Naci Ünüvar.

Saiba mais sobre o veículo