FC Twente kan bij West Ham United ideale opvolger van Ricky van Wolfswinkel oppikken | OneFootball

FC Twente kan bij West Ham United ideale opvolger van Ricky van Wolfswinkel oppikken | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·16 de setembro de 2024

FC Twente kan bij West Ham United ideale opvolger van Ricky van Wolfswinkel oppikken

Imagem do artigo:FC Twente kan bij West Ham United ideale opvolger van Ricky van Wolfswinkel oppikken
Imagem do artigo:FC Twente kan bij West Ham United ideale opvolger van Ricky van Wolfswinkel oppikken

© IMAGO

De kans is groot dat Ricky van Wolfswinkel bezig is aan zijn laatste seizoen als profvoetballer. De 35-jarige spits verlengde afgelopen zomer nog zijn contract bij FC Twente voor één seizoen, maar is door de komst van Sam Lammers definitief naar het tweede plan verdreven. Het is dan ook de vraag of Van Wolfswinkel, die in januari 36 wordt, zin heeft in nog een seizoen als pinchhitter. FC Twente kan bij West Ham United in de persoon van Danny Ings een geschikte opvolger oppikken.


Vídeos OneFootball


"Ricky heeft afgelopen jaren een grote bijdrage gehad in de prestaties van de club en vervult ook een heel positieve rol binnen de selectie”, zei directeur voetbalzaken Arnold Bruggink deze zomer bij de contractverlenging van de aanvaller. “Ricky bewijst op elke training en in elke wedstrijd dat hij topfit is en een heel grote drive heeft."

De aanvaller had de afgelopen jaren dan ook een groot aandeel in de opmars van FC Twente. Van Wolfswinkel tekende in 2021 bij de club uit Enschede, speelde 123 wedstrijden voor de club en kwam 42 keer tot scoren. Hoewel Van Wolfswinkel dit seizoen nog geen enkele keer in de basis mocht starten in de Eredivisie, is de spits met zowel zijn ervaring als mentaliteit een enorm belangrijke schakel in het team van Joseph Oosting.

Mocht Van Wolfswinkel komende zomer besluiten om de voetbalschoenen aan de wilgen te hangen ofwel te vertrekken bij FC Twente, doen de Tukkers volgens data van SciSports er goed aan om de komst van Ings te bestuderen. De 32-jarige spits van West Ham United was zaterdag nog van onschatbare waarde voor West Ham United op bezoek bij Fulham. In de 95ste minuut werkte Ings de bevrijdende 1-1 binnen en bezorgde hij zijn team een punt op bezoek bij Fulham. Desondanks komt Ings al tijden amper meer aan spelen toe en mag hij dan ook vertrekken komende winterstop.

Ings, voormalig speler van onder meer Liverpool en Southampton, beschikt bij West Ham United over een aflopend contract en kan dus voor een spotprijsje worden opgepikt. Waar the Hammers in 2023 nog twaalf miljoen euro voor de spits neertelden, beschikt Ings op dit moment over een Estimated Transfer Value van 2,2 miljoen euro.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

Maar waarom FC Twente? De Career Advice Tool van het voetbaldatabureau toont aan dat FC Twente een ideale vervolgstap kan zijn voor de drievoudig international (één goal) van Engeland, die in het seizoen 2019/20 nog 22 keer scoorde namens Southampton in de Premier League. Ings heeft een Club Fit van 81 met de club uit Enschede, wat onder meer gebaseerd is op het feit dat de aanvaller veel aan spelen kan toekomen onder Oosting en perfect aansluit bij de aanvallende speelstijl van de club.

Met Ings kan FC Twente een vergelijkbare speler als Van Wolfswinkel in huis halen. Beide spitsen zijn boven de dertig, hebben bakken aan ervaring en kunnen van grote waarde zijn buiten de lijnen voor het team. Daarnaast kan Ings met zijn 32 jaar nog meerdere jaren mee als profvoetballer. Ook op het veld zijn er veel gelijkenissen. Beiden worden volgens het databureau omschreven als een poacher. Doordat Ings dezelfde manier van spelen heeft als Van Wolfswinkel, zal hij én zijn potentiële nieuwe teamgenoten weinig moeite hebben met het aanpassen aan elkaar.

UITGELICHT

Een poacher is voornamelijk betrokken bij aanvallende acties in het strafschopgebied. Dit type speler ontvangt en schiet graag in de zestien, en is sterk in het afmaken vanuit voorzetten vanaf de flanken. Een poacher staat niet bekend om het creëren van kansen of betrokkenheid bij verdedigende acties zoals druk zetten of het maken van tackles, overtredingen of aangaan van duels.

Voorbeelden: Harry Kane, Tammy Abraham en Victor Osimhen

Saiba mais sobre o veículo