Erik ten Hag komt met bijzonder verhaal over komst Matthijs de Ligt: ‘Dat ga ik niet ontkennen…’ | OneFootball

Erik ten Hag komt met bijzonder verhaal over komst Matthijs de Ligt: ‘Dat ga ik niet ontkennen…’ | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·20 de julho de 2024

Erik ten Hag komt met bijzonder verhaal over komst Matthijs de Ligt: ‘Dat ga ik niet ontkennen…’

Imagem do artigo:Erik ten Hag komt met bijzonder verhaal over komst Matthijs de Ligt: ‘Dat ga ik niet ontkennen…’
Imagem do artigo:Erik ten Hag komt met bijzonder verhaal over komst Matthijs de Ligt: ‘Dat ga ik niet ontkennen…’

© IMAGO

Matthijs de Ligt staat nog altijd op de lijst bij Manchester United. De verdediger ziet een overstap naar Old Trafford zeker zitten, maar Manchester United heeft vooralsnog geen akkoord weten te bereiken met Bayern München over de transfersom. Erik ten Hag ziet De Ligt, met wie hij samen bij Ajax werkte, graag naar Manchester United komen en doet in gesprek met het Algemeen Dagblad een boekje open.


Vídeos OneFootball


De Ligt wordt al tijden in verband gebracht met United, waar hij samen kan werken met de manager onder wie hij doorbrak bij Ajax. Manchester Evening News meldde vorige week dat de verdediger al een persoonlijk akkoord had bereikt met the Red Devils. Een akkoord tussen United en Bayern, dat naar verluidt ongeveer vijftig miljoen euro wil ontvangen, is echter nog niet bereikt.

Als het aan Ten Hag ligt, begroet hij De Ligt spoedig op het trainingsveld van Manchester United: “Matthijs ken ik natuurlijk goed, dat ga ik niet ontkennen. Twee jaar geleden wilde ik hem al graag halen, maar toen was hij al heel ver met Bayern München. Maar geloof het of niet: hij kwam in dit proces niet specifiek uit mijn koker.’’

“Het is nog maar afwachten of De Ligt komt”, zegt Ten Hag in het uitgebreide interview. “Maar het mooie is: in mijn vakantie was ik even drie of vier weken uit het proces. In die periode is het toch echt de club geweest, de nieuw ingerichte scouting- en recruitmentafdeling, die deze spelers heeft ingebracht.” Dat daar ook Nederlanders tussen zitten, is volgens Ten Hag toeval: “Primair waren dit spelers die vanuit onze organisatie werden aangedragen. Maar uiteraard steun ik die, laat dat helder zijn. En we maken de keuze nog steeds gezamenlijk.’’

Met Joshua Zirkzee haalde Ten Hag al een Nederlander naar Manchester United. De oefenmeester weet dat hij een bepaald beeld creëert met zijn selectiebeleid: “Maar uiteindelijk is het criterium dat boven alles gaat: is de speler goed of niet goed? Past het qua karakter, qua leeftijd en uiteraard bij de kwaliteit die we zoeken. Ik snap ook wel: als je niet wint, wordt een dergelijk beeld uitvergroot in de media. Maar of een speler nu blond, rood of zwart haar heeft. Of hij nu uit Nederland, Zweden of Frankrijk komt.”

Saiba mais sobre o veículo