Sentiment rondom De Ligt keert razendsnel tijdens Man United - Liverpool | OneFootball

Sentiment rondom De Ligt keert razendsnel tijdens Man United - Liverpool | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·01 de setembro de 2024

Sentiment rondom De Ligt keert razendsnel tijdens Man United - Liverpool

Imagem do artigo:Sentiment rondom De Ligt keert razendsnel tijdens Man United - Liverpool

Matthijs de Ligt beleeft een opvallend basisdebuut bij Manchester United in de kraker tegen Liverpool. De verdediger haalde met zijn intercepties meermaals de angel uit een aanval van de tegenstander, maar zag er niet goed uit bij de 0-1 van Luis Díaz.

Op X regende het aanvankelijk complimenten voor De Ligt. De sterke momenten van de Nederlandse verdediger werden massaal uitgelicht door de fans. Maar het sentiment keerde toen Luis Díaz na 34 minuten volledig vrij stond na een voorzet van Mohamed Salah en de 0-1 binnenkopte.


Vídeos OneFootball


De Ligt koos ervoor om Diogo Jota te dekken, ondanks dat er al enkele spelers in die omgeving stonden. Omdat ook Noussair Mazraoui nergens te bekennen was - hij was ver naar voren gelopen in de opbouw - stonden Díaz en Dominik Szoboszlai helemaal vrij in het strafschopgebied. Díaz haalde de trekker over.

Overigens klinkt bij de fans van Manchester United ook veel kritiek op Casemiro. De middenvelder verspeelde de bal voorafgaand aan de 0-1 met een onzuivere pass. Niet veel later maakte Liverpool de 0-2 - opnieuw scoorde Luis Díaz - en in de aanloop naar die treffer liet Casemiro zich eenvoudig van de bal zetten.

Saiba mais sobre o veículo