Brighton bevestigt inkomende recordtransfer Minteh | OneFootball

Brighton bevestigt inkomende recordtransfer Minteh | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·01 de julho de 2024

Brighton bevestigt inkomende recordtransfer Minteh

Imagem do artigo:Brighton bevestigt inkomende recordtransfer Minteh

Brighton & Hove Albion heeft Yankuba Minteh definitief vastgelegd. De Engelsen hebben de inkomende recordtransfer bevestigd. Minteh heeft een contract getekend tot medio 2029 en wordt voor een bedrag van 38,80 miljoen euro weggekocht bij Newcastle United.

Minteh is hiermee de duurste inkomende transfer van Brighton & Hove Albion. De Braziliaan João Pedro stond met een bedrag van 34,20 miljoen op de eerste plaats. Alireza Jahanbakhsh komt met 22,50 miljoen euro in de top tien van Brighton & Hove Albion. Minteh stond slechts een jaar onder contract bij Newcastle United. De Engelsen wilden hem vanwege financiële redenen deze zomer verkopen.


Vídeos OneFootball


Brighton & Hove Albion is blij met de komst van de 19-jarige Gambiaan. ''Yankuba is een jong talent dat veel belangstelling heeft gewekt, dus we zijn verheugd hem bij de club te verwelkomen. Hij is een opwindende aanvallende speler met ongelooflijke snelheid. Hij had een zeer indrukwekkende campagne bij Feyenoord, waarbij hij ervaring opdeed in zowel de Champions League als de Europa League.''

Minteh speelde in totaal 37 wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij 11 doelpunten maakte en 6 assists gaf. Deze prestaties bleven niet onopgemerkt buiten de Eredivisie, want clubs zoals Olympique Marseille, Borussia Dortmund, AS Roma en Everton toonden interesse in hem. Begin deze maand voegde Liverpool zich ook bij de lijst van geïnteresseerde clubs. Uiteindelijk viel de keuze op Brighton & Hove Albion.

Saiba mais sobre o veículo