Ajax lijkt één transfervrije vervanger voor Bergwijn door te kunnen strepen | OneFootball

Ajax lijkt één transfervrije vervanger voor Bergwijn door te kunnen strepen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·05 de setembro de 2024

Ajax lijkt één transfervrije vervanger voor Bergwijn door te kunnen strepen

Imagem do artigo:Ajax lijkt één transfervrije vervanger voor Bergwijn door te kunnen strepen

Ajax lijkt in de eventuele zoektocht naar een transfervrije linksbuiten een streep te kunnen zetten door de naam van Anthony Martial. De Fransman zit na zijn vertrek bij Manchester United zonder club en is volgens transfergoeroe Fabrizio Romano inmiddels benaderd door het Braziliaanse Flamengo.

Op Deadline Day verkocht Ajax Steven Bergwijn aan het Saudische Al-Ittihad. Omdat Carlos Forbs eerder al op huurbasis naar Wolverhampton Wanderers was vertrokken, hoopte technisch directeur Alex Kroes de schaarste linksvoorin op te lossen met de komst van Kamaldeen Sulemana. De FIFA oordeelde woensdagavond echter dat de deal met Southampton te laat werd geregistreerd in het Transfer Matching System, waardoor Ajax-trainer Francesco Farioli met Mika Godts slechts één volwaardige linksbuiten tot zijn beschikking heeft.


Vídeos OneFootball


ESPN dacht direct mee met Kroes en publiceerde al snel nadat bekend werd dat Sulemana deze zomer niet naar Amsterdam komt een lijst met elf transfervrije linksbuitens waarmee Ajax zich dus ook ná het verstrijken van de deadline nog zou kunnen versterken. Daarop prijken onder meer de namen van Memphis Depay Younes Namli, Ivan Perisic en Ahmed Musa, maar dus ook die van Martial. De inmiddels 28-jarige Fransman stond sinds 2015 onder contract bij Manchester United, dat destijds nog werd getraind door Louis van Gaal. Afgelopen zomer kwam na negen jaar, 317 wedstrijden en 90 doelpunten een einde aan de samenwerking, waardoor Martial transfervrij op zoek is naar een nieuwe club.

Inmiddels heeft de dertigvoudig Frans international dus een interessante optie buiten Europa. Romano schrijft op X dat Flamengo in Martial een mogelijke aanwinst ziet om het elftal te komen versterken nadat steraanvaller Pedro woensdag een knieblessure opliep op het trainingsveld van de nationale ploeg van Brazilië. Flamengo zou inmiddels contact hebben opgenomen met het kamp-Martial, dat bovendien al een aantal andere aanbiedingen in beraad zou hebben.

Saiba mais sobre o veículo