Ajax bevestigt vertrek van Jakov Medic na slechts één jaar | OneFootball

Ajax bevestigt vertrek van Jakov Medic na slechts één jaar | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·20 de agosto de 2024

Ajax bevestigt vertrek van Jakov Medic na slechts één jaar

Imagem do artigo:Ajax bevestigt vertrek van Jakov Medic na slechts één jaar
Imagem do artigo:Ajax bevestigt vertrek van Jakov Medic na slechts één jaar

© IMAGO

Jakov Medic is vertrokken bij Ajax. De centrale verdediger speelt de rest van het seizoen op huurbasis voor VfL Bochum. De Duitse laagvlieger heeft een optie tot koop bedongen. De Kroaat staat in principe nog tot medio 2028 onder contract in de Johan Cruijff ArenA.


Vídeos OneFootball


Bochum, dat zich afgelopen seizoen knap handhaafde in de Bundesliga, neemt het volledige salaris van anderhalf miljoen euro voor zijn rekening en kan Medic dit seizoen voor drie miljoen euro overnemen van Ajax. Medic is overigens niet de eerste speler die deze zomer de overstap maakt vanuit de Eredivisie naar Bochum. Eerder tekende Dani de Wit en voormalig FC Twente-huurling Myron Boadu ook al bij Bochum.

"Jakov heeft de ruimte gekregen om elders te kijken omdat hij bij Ajax niet aan voldoende speeltijd kon komen", zegt technisch directeur Alex Kroes op de clubwebsite. Volgens Kroes is dit de beste oplossing: "Voor hemzelf en de club is het goed dat hij, in ieder geval dit seizoen, zijn carrière in de Bundesliga kan vervolgen. Wij hebben hem dan ook veel succes gewenst."

Medic werd voor drie miljoen euro naar Amsterdam gehaald en kende een uitstekend debuut. De 25-jarige stopper schoot in de eerste wedstrijd van het seizoen op schitterende wijze raak tegen Heracles Almelo (4-1 winst). Daarna bleven verdere hoogtepunten uit en in de wedstrijden erna viel Medic vooral op door defensief gestuntel. De Kroaat bleef in zijn debuutseizoen in Amsterdam steken op 517 speelminuten, verdeeld over negen wedstrijden.

De Kroatische verdediger is geen onbekende in Duitsland. De mandekker speelde eerder 1. FC Nürnberg II, Wehen Wiesbaden en als laatste Sankt Pauli. Voor de promovendus kwam Medic tussen 2021 en 2023 65 keer in actie, waarmee hij zijn overstap naar Ajax verdiende. Medic speelde overigens op het vierde, derde en tweede niveau van Duitsland, maar kwam echter nooit in de Bundesliga in actie. Daar kan op korte termijn verandering in komen.

Saiba mais sobre o veículo