Afellay: ''Feyenoord een reclame voor het Nederlands voetbal'' | OneFootball

Afellay: ''Feyenoord een reclame voor het Nederlands voetbal'' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·28 de outubro de 2024

Afellay: ''Feyenoord een reclame voor het Nederlands voetbal''

Imagem do artigo:Afellay: ''Feyenoord een reclame voor het Nederlands voetbal''

Feyenoord ontvangt de complimenten in het praatprogramma Studio Voetbal. Pierre van Hooijdonk, Theo Janssen en Ibrahim Afellay genieten van het spel van de Rotterdammers. Afgelopen woensdag werd verdiend gewonnen van SL Benfica en FC Utrecht had zondagmiddag weinig in te brengen in de Galgenwaard.

"Ik vond dat Feyenoord heel comfortabel was aan de bal," begint Janssen zijn lofzang in de uitzending van de NOS. "Ze hebben natuurlijk twee fantastische middenvelders die steeds op het juiste moment ertussen kwamen, waardoor ze een driehoekje konden maken. Feyenoord was heel dominant als ze de bal niet hadden. Dus als ze de bal verloren, waren ze gelijk met drie à vier man vol druk aan het zetten op de bal. Utrecht had heel weinig tijd om onder de druk uit te komen. Feyenoord zat er continu bovenop.”


Vídeos OneFootball


“Ik heb heel erg genoten van de wedstrijd, vond het een leuke wedstrijd om te kijken. Dat heeft voor een groot gedeelte te maken met Feyenoord, zij gingen er allemaal voor. Hwang en Timber waren weer geweldig." Feyenoord wist vrij gemakkelijk onder de hoge druk van FC Utrecht uit te spelen. Volgens Janssen moet Feyenoord daarvoor vooral de doelman bedanken: "Die wacht heel lang met inspelen. Die bleef bewust met de bal aan de voet staan, zo van: kom maar. Dan moest er een spits uitstappen op hem en dan speelde hij vaak naar Beelen."

Bueno maakt indruk

Pierre van Hooijdonk wil graag het eerste doelpunt van Feyenoord nog eens terugzien. De oud-Feyenoorder is lovend over de inbreng van de Spaanse linksback. Alle passes van Bueno kwamen aan en hij was ook nog eens betrokken bij het doelpunt van Julián Carranza. “Met name de voorzet van Bueno was geweldig. Hij was afgelopen woensdag in Lissabon ook al fantastisch. Iemand die twijfelt dat dit een schot is, zit er ver naast. Gewoon keihard met je binnenkant voet de bal aansnijden in de ruimte tussen de laatste lijn en de keeper, dat is niet te verdedigen.”

Van Hooijdonk was in het begin kritisch op het elftal van trainer Brian Priske, maar nu draait het als een trein. “Omdat ze met een ander elftal speelden. Ik noem Bueno, dat is een wereld van verschil met Smal. Tegen Leverkusen speelde Hwang na één keer trainen al mee, toen kon je zijn meerwaarde wel zien. We zijn nu weer een paar weken verder en hij is nu de absolute leider van het elftal. Trauner deed vandaag niet mee, maar hij was er in Lissabon weer wel bij. Dat zorgde voor zoveel rust in de opbouw. Dat zijn drie spelers. Pak nog even Osman erbij die ook weer een paar weken langer aan het voetballen is, dan zie je dat Feyenoord een kwaliteitsinjectie heeft gekregen en nu spelen ze geweldig voetbal.”

Patronen inslijpen

Afellay haakt in en is lovend dat Priske zijn elftal zo veel mogelijk intact probeert te houden. “Je ziet nu ook dat Feyenoord lang met dezelfde formatie speelt, waardoor je ook automatisch patronen kunt inslijpen. Die wedstrijd tegen Benfica was reclame voor het Nederlandse voetbal. Als je zo’n ploeg met de rug tegen de muur kan zetten, zowel aan de bal als zonder de bal, over de hele wedstrijd. Het jammere vind ik dan wel om iets te gaan omzetten, terwijl het hartstikke goed loopt. Gelukkig heeft dat geen fatale gevolgen gehad. Als je ziet hoe ze vandaag tegen Utrecht met twee vingers in de neus overeind blijven, vind ik dat echt superknap.”

“Feyenoord is veel verder dan Ajax, sterker nog, wat Priske bij Feyenoord presteert vind ik veel knapper dan wat Farioli bij Ajax doet,” vertelt de voormalig voetballer wanneer De Klassieker wordt besproken. ''Het kon bij Ajax niet slechter, bij Feyenoord was de situatie zodanig dat Arne Slot ver boven verwachting heeft gepresteerd. Als dan zo’n trainer vertrekt, moet je hem opvolgen en dan vertrekken notabene de sleutelspelers ook nog eens. Als je dan in zo’n korte tijd dit kan neerzetten. Heel knap” Van Hooijdonk ziet dat De Klassieker op het juiste moment komt. ''Voor Feyenoord is het een zegen geweest dat na Sparta-uit De Klassieker van het programma is gegaan. Ze gaan nu niet makkelijk winnen, maar toen leek het eigenlijk nergens op.''

Saiba mais sobre o veículo