Afellay trekt opvallende conclusie na vergelijking tussen Priske en Farioli | OneFootball

Afellay trekt opvallende conclusie na vergelijking tussen Priske en Farioli | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·28 de outubro de 2024

Afellay trekt opvallende conclusie na vergelijking tussen Priske en Farioli

Imagem do artigo:Afellay trekt opvallende conclusie na vergelijking tussen Priske en Farioli
Imagem do artigo:Afellay trekt opvallende conclusie na vergelijking tussen Priske en Farioli

© NOS

Francesco Farioli nam afgelopen zomer de loodzware taak om de weg omhoog in te slaan met Ajax, terwijl Brian Priske de eer kreeg om succestrainer Arne Slot bij Feyenoord op te volgen. Ibrahim Afellay is van mening dat de prestaties van de Deense oefenmeester in De Kuip knapper zijn dan die van diens Italiaanse collega in Amsterdam.


Vídeos OneFootball


Woensdagavond staan Farioli en Priske voor het eerst tegenover elkaar in De Klassieker. Ajax staat met acht gespeelde duels op de derde plek, terwijl Feyenoord vierde staat met een gelijk aantal punten en een wedstrijd meer. Farioli morstte met de Amsterdamse club slechts alleen punten in het uitduel met NAC Breda (2-1 verlies) en op bezoek bij Go Ahead Eagles (1-1). Terwijl Priske met Feyenoord een lastige start kende en drie van de eerste zes competitieduels gelijkspeelde.

Ondanks het feit dat Ajax op de derde plek staat in de Eredivisie, is er veel kritiek op het spel van Farioli in de Johan Cruijff ArenA. Afellay is ook van mening dat Feyenoord in aanloop naar de beladen rivalenstrijd met Ajax veel verder is. "Voor mij zeer zeker", stelde de oud-voetbal bij Studio Voetbal. "Sterker nog... Ik vind wat Priske op dit moment bij Feyenoord presteert vele malen knapper dan wat Farioli bij Ajax doet."

"Bij Ajax kon het niet slechter...", legde Affelay uit, doelend op de teleurstellende afgelopen twee seizoenen van de Amsterdamse club. "Bij Feyenoord presteerde Slot ver boven de verwachting. Als dan zo'n trainer vertrekt en je moet hem opvolgen, terwijl nota bene ook nog eens je sleutelspelers vertrekken en je dan in korte tijd dit neerzet..."

Afellay stelt wel dat de impact van bepaalde spelers enorm groot is bij Feyenoord en wijst daarbij naar het middenveld. "Er moet niets gebeuren met Quinten Timber of In-beom Hwang. Dat kan Feyenoord absoluut niet opvangen", aldus de analist. Sinds de komst van Hwang verloor de Rotterdamse club alleen in de Champions League van Bayer Leverkusen (0-4) en werd er op bezoek bij NEC gelijkgespeeld (1-1). "Zij zijn op dit moment wel echt de motoren bij Feyenoord."

Bij Ajax worden er door Afellay vraagtekens gezet bij de werkwijze van Farioli. "Als je al moeite hebt met één systeem en je gaat dan weer in een ander systeem spelen... Hoe ga je dan bouwen?", vraagt de oud-international zich af. "Je moet werken aan vastigheden, zodat jongens aan elkaar kunnen wennen en aan patronen kunnen werken. Op deze manier creëer je geen enkele vastigheid, je creëert alleen maar irritatie onderling met spelers die gewisseld worden."

Saiba mais sobre o veículo