Vrees voor einde Feyenoord-tijdperk en transferopbrengsten van drietal | OneFootball

Vrees voor einde Feyenoord-tijdperk en transferopbrengsten van drietal | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·7 ottobre 2024

Vrees voor einde Feyenoord-tijdperk en transferopbrengsten van drietal

Immagine dell'articolo:Vrees voor einde Feyenoord-tijdperk en transferopbrengsten van drietal
Immagine dell'articolo:Vrees voor einde Feyenoord-tijdperk en transferopbrengsten van drietal

© IMAGO

Bij Feyenoord lijkt er einde te komen aan de tijd van Ramiz Zerrouki. Volgens Arno Vermeulen moet de 26-jarige middenvelder door de opmars van In-beom Hwang vrezen voor zijn plek binnen de selectie. Daarnaast wordt er ook gevreesd door miljoenenaankopen Luka Ivanusec en Ayase Ueda net als Zerrouki geen torenhoge transfersommen gaan opleveren bij Feyenoord.


OneFootball Video


Hwang liet zich zondagmiddag gelden door de 2-0 voor Feyenoord te maken tegen FC Twente. “Ik ken deze jongen niet, maar hij heeft al wat ervaring in Europa. Ik vind het positief dat hij zich opwerpt als leider", sprak Guus Hiddink uit aan tafel bij Studio Voetbal. "Ik heb met Koreanen gewerkt en het zijn normaal heel bescheiden jongens, maar ik zag hem een paar keer met zijn handen wijzen naar ploeggenoten.”

De ontwikkeling van Hwang ging de andere gasten van het voetbalpraatprogramma ook niet onopgemerkt voorbij. Pierre van Hooijdonk ziet de Zuid-Koreaans international in recordtempo is uitgegroeid tot een sleutelspeler bij Feyenoord. “Het is prachtig dat deze speler, die tegen Bayer Leverkusen voor het eerst in de basis stond, in twee of drie wedstrijden de spelverdeler van Feyenoord is geworden", aldus de oud-voetballer. Iedereen levert alle ballen bij hem in. Samen met Quinten Timber is hij een beetje de kapitein op het schip.”

De komst van Hwang, die voor zeven miljoen euro overkwam van Rode Ster Belgrado, lijkt dus een schot in de roos van Feyenoord. De ontwikkelingen van de 28-jarige middenvelder hebben echter wel negatieve gevolgen voor Zerrouki. "Dit is een beetje het einde van Zerrouki, toch?", vroeg Vermeulen zich af. De Algerijns internationals raakte zijn basisplaats kwijt en kwam twee van de laatste vier duels als invaller binnen de lijnen.

Vermeulen denkt overigens dat Feyenoord naast Zerrouki kampt met een breder probleem en stipt nog twee spelers aan, waarmee de Rotterdamse clubleiding mogelijk een flater heeft geslagen op de transfermarkt. "Ze hebben Zerrouki gehaald voor zeven miljoen, Ivanusec voor een soortgelijk bedrag, Ueda voor 8,5 miljoen…", benoemde Vermeulen. "Ik denk dat je op geen van die drie spelers nog winst maakt."

Visualizza l' imprint del creator