Ten Hag kan 40 miljoen euro besparen met EK-uitblinker als alternatief voor De Ligt | OneFootball

Ten Hag kan 40 miljoen euro besparen met EK-uitblinker als alternatief voor De Ligt | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·7 luglio 2024

Ten Hag kan 40 miljoen euro besparen met EK-uitblinker als alternatief voor De Ligt

Immagine dell'articolo:Ten Hag kan 40 miljoen euro besparen met EK-uitblinker als alternatief voor De Ligt
Immagine dell'articolo:Ten Hag kan 40 miljoen euro besparen met EK-uitblinker als alternatief voor De Ligt

© IMAGO

Erik ten Hag heeft zijn zinnen gezet op de komst van Matthijs de Ligt bij Manchester United. Alleen Bayern München lijkt nog roet in het eten te kunnen gooien met betrekking tot de transfersom. De 25-jarige centrale verdediger moet naar verluidt 50 miljoen euro kosten. Volgens de data van SciSports doet Ten Hag er verstandig aan om op het EK te kijken naar uitblinkend goedkoper alternatief.


OneFootball Video


Manchester United wil De Ligt en andersom heeft de 45-voudig international groen licht gegeven voor een transfer naar Old Trafford. Onlangs kwam het nieuws naar buiten dat De Ligt mocht vertrekken bij Bayern, waarna de mandekker zichzelf actief aanbod in de Engelse top. Nu lijkt Manchester United dicht bij zijn komst, daar er volgens Engelse media een akkoord is bereikt over een contract tot medio 2029.

Het is nu zaak dat Manchester United en Bayern nog tot een akkoord komen over de transfersom. Twee jaar geleden telde de Duitse topclub nog 67 miljoen euro neer voor De Ligt en volgens de laatste berichtgeving uit Duitsland wil der Rekordmeister 50 miljoen euro daarvan terugzien. De Ligt vertegenwoordigt momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van 52,8 miljoen euro.

Momenteel is De Ligt met Oranje in Duitsland op het EK actief, maar de stopper heeft onder Ronald Koeman nog geen minuut speeltijd gekregen. De bondscoach geeft de voorkeur aan Stefan de Vrij, die volgens de data van SciSports een goedkoper alternatief blijkt te zijn als de transfer van De Ligt naar Manchester United geen doorgang kan vinden.

Volgens het data-analysebureau hebben De Vrij en De Ligt een similarity van 95 procent. Beide verdedigers worden aangemerkt als Ball Playing Defender. Dit type speler is comfortabel aan de bal, noteert per wedstrijd een hoog aantal korte passes, evenals opbouwende acties in een relatief laag tempo en voert zijn acties graag wat hoger op het veld uit. Deze kenmerken gaan vaak samen met verdedigende acties in de vorm van tackles.

De Vrij heeft nog een contract tot medio 2025 met daarbij een optie voor nog een jaar. Hij vertegenwoordigt momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van 10,2 miljoen euro. De 32-jarige mandekker kan rekenen op belangstelling vanuit Saoedi-Arabië en werd eerder ook door Italiaanse media in verband gebracht met interesse van PSV en Feyenoord. Inter staat open voor een vertrek van De Vrij.

Zowel De Vrij als De Ligt kende een uitstekend seizoen, ondanks dat ze relatief weinig speelminuten maakten. Volgens de data van SciSports behoorde beide internationals tot de best presterende centrale verdedigers van respectievelijk de Serie A en de Bundesliga. De Vrij heeft deze vorm ook doorgetrokken op het EK, waar hij zijn uitstekende prestaties bekroonde met een doelpunt in de kwartfinale tegen Turkije (2-1 winst).

Wanneer Manchester United vol inzet op de komst van De Ligt sorteert de club van Ten Hag natuurlijk ook voor op de toekomst, daar De Vrij zeven jaar ouder is. Het aantrekken van De Vrij is echter geen slecht alternatief, aangezien Manchester United zich ook wil versterken met Jarrad Branthwaite. De 22-jarige stopper van Everton moet naar verluidt zeventig miljoen euro kosten en zou gezien zijn leeftijd ook nog jarenlang meekunnen.

Visualizza l' imprint del creator