RB Leipzig meldt zich na komst Xavi Simons bij PSV voor volgende kwaliteitsinjectie | OneFootball

RB Leipzig meldt zich na komst Xavi Simons bij PSV voor volgende kwaliteitsinjectie | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·6 agosto 2024

RB Leipzig meldt zich na komst Xavi Simons bij PSV voor volgende kwaliteitsinjectie

Immagine dell'articolo:RB Leipzig meldt zich na komst Xavi Simons bij PSV voor volgende kwaliteitsinjectie
Immagine dell'articolo:RB Leipzig meldt zich na komst Xavi Simons bij PSV voor volgende kwaliteitsinjectie

© IMAGO

Johan Bakayoko is op de radar verschenen van RB Leipzig. De Duitse topclub houdt ernstig rekening met het vertrek van Dani Olmo naar Barcelona en wil de voorhoede voorzien van vers bloed. Voetbal International meldt dat de kans groot is dat RB Leipzig zich op korte termijn bij PSV zal melden voor de komst van de Belgische aanvaller.


OneFootball Video


Het kan zomaar zo zijn dat de verloren wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord de laatste wedstrijd van Bakayoko in het shirt van PSV is geweest. De aanvaller staat al langer in de belangstelling van clubs uit de Premier League, maar nu lijkt RB Leipzig het meest concreet te zijn voor Bakayoko. De Duitse topclub zou de miljoenen die het ontvangt van Barcelona voor Olmo, willen investeren in de komst van de sterspeler van PSV.

De Catalanen hadden eerder al een persoonlijk akkoord bereikt met de aanvallende middenvelder en zijn nu ook tot een vergelijk gekomen met RB Leipzig over de te betalen transfersom. Olmo zelf wil dolgraag de overstap naar Barça maken. In het Spotify Camp Nou ligt een contract tot de zomer van 2030 voor hem klaar. De Spaanse topclub betaalt minimaal 55 miljoen euro voor de 26-jarige middenvelder, die nog tot medio 2027 vastlag in Leipzig. Dat bedrag kan door bonussen nog oplopen tot 62 miljoen euro.

RB Leipzig, dat zich eerder al verzekerde van de tijdelijke komst van Xavi Simons, zal zich spoedig in Eindhoven gaan melden. Bij PSV hield men al langer rekening met een mogelijk vertrek van Bakayoko, die volgens bronnen een bedrag van tussen de veertig en vijftig miljoen euro moet opleveren voor de club. In Eindhoven loopt het contract van de 21-jarige buitenspeler nog tot medio 2026.

Bakayoko maakte eerder duidelijk dat hij PSV alleen wilde inruilen voor een club die om de prijzen speelt. “Ik wil naar een club die zo ver mogelijk kan komen in de Champions League”, zei de aanvaller tegenover Voetbal International. "Een club die elk seizoen om de titel speelt. En waar ik elk jaar beter kan worden.” Daarmee lijkt Bakayoko clubs als Brentford uit te sluiten. De Premier League-club deed afgelopen zomer nog een bod op hem, maar daar heeft Bakayoko geen trek meer in: “Ik sluit heel veel clubs uit. Mijn ambities liggen hoog en niet bij clubs in de middenmoot. Ik heb het hier goed, dus ruil PSV alleen in voor een club die om de prijzen speelt.”

Visualizza l' imprint del creator