Bakayoko zette resoluut streep door recordtransfer PSV en blanco cheque | OneFootball

Bakayoko zette resoluut streep door recordtransfer PSV en blanco cheque | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·3 settembre 2024

Bakayoko zette resoluut streep door recordtransfer PSV en blanco cheque

Immagine dell'articolo:Bakayoko zette resoluut streep door recordtransfer PSV en blanco cheque
Immagine dell'articolo:Bakayoko zette resoluut streep door recordtransfer PSV en blanco cheque

© IMAGO

Johan Bakayoko werd lang in verband gebracht met een spectaculaire toptransfer bij PSV, maar bleef uiteindelijk in het Philips Stadion. Volgens journalist Rik Elfrink had Al-Hilal veel over voor de komst van de twintigjarige aanvaller. De Saoedische topclub wilde het transferrecord van PSV breken en was bereid om Bakayoko zelf zijn salaris te laten bepalen. Het kwam echter niet tot een transfer.


OneFootball Video


PSV vreesde voor het vertrek van Bakayoko. De Belgisch international groeide vorig seizoen uit tot een van de smaakmakers in Eindhovense dienst en was met veertien doelpunten en veertien assists ontzettend belangrijk voor Peter Bosz. De goede prestaties van Bakayoko zorgden voor interesse, maar tot een vertrek kwam het voor PSV gelukkig niet en zodoende speelt de buitenspeler nog altijd in Eindhoven.

Hoewel er tal van Europese topclubs in verband werden gebracht met Bakayoko, pakte er geen enkele door. Al-Hilal wilde wel ver gaan voor de komst van de talentvolle rechtsbuiten. "Zij wilden meer dan vijftig miljoen euro betalen aan PSV", schrijft Elfrink op X. "Bakayoko kon zelf zijn salaris invullen op een blanco-cheque, maar dat wilde hij zelf niet. Het was nooit een optie."

In gesprek met ESPN reageerde Bakayoko ook op de transferperikelen rond zijn persoon. "Ik speel nog steeds bij de beste club van Nederland, dus ik kan niet klagen", vertelde de dribbelaar toen hem gevraagd werd naar het uitblijven van een overstap. Hierna ging Bakayoko ook in op de geruchten over Saoedi-Arabië. "Het is heel simpel: ik wilde zelf niet gaan", aldus de aanvaller. "Vandaar dat alles stopte. Voor mij is het belangrijkste dat mijn familie goed is. Zolang dat het geval is, dan is geld minderwaardig."

Bakayoko staat nog tot medio 2026 onder contract bij PSV en vertegenwoordigt momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van 56,6 miljoen euro. De verwachting is dat PSV en Bakayoko op korte termijn in onderhandeling gaan om de lopende verbintenis met een jaar te verlengen. Eerder verlengde de buitenspeler zijn verbintenis in februari 2023 nog en kreeg zijn contract een opwaardering in november van datzelfde jaar.

Visualizza l' imprint del creator