PSV krijgt nieuwe domper te verwerken na akkoord van 12 miljoen euro | OneFootball

PSV krijgt nieuwe domper te verwerken na akkoord van 12 miljoen euro | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·22 agosto 2024

PSV krijgt nieuwe domper te verwerken na akkoord van 12 miljoen euro

Immagine dell'articolo:PSV krijgt nieuwe domper te verwerken na akkoord van 12 miljoen euro
Immagine dell'articolo:PSV krijgt nieuwe domper te verwerken na akkoord van 12 miljoen euro

© IMAGO

PSV lijkt ook naast Mikayil Faye te grijpen. Volgens transfermarktexpert Fabrizio Romano is de twintigjarige verdediger dicht bij een transfer van Barcelona naar Stade Rennes. De Eindhovenaren hadden ook concrete interesse en zouden ook een bod bij de Spaanse topclub hebben neergelegd. Dit bleek echter niet voldoende voor een akkoord.


OneFootball Video


Faye verruilde in februari 2023 Diambars FC uit Senegal voor het NK Kustosija. Al na vijf maanden vertrok de twintigjarige mandekker weer uit Kroatië nadat Barcelona anderhalf miljoen euro overmaakte. Faye wacht nog altijd op zijn debuut in de hoofdmacht van de Spaanse topclub, maar kwam wel 35 duels (4 goals) in actie voor het tweede elftal van de Catalaanse grootmacht.

Voorlopig zal Faye geen minuten gaan maken voor het eerste elftal van Barcelona. Romano meldt dat er een totaalakkoord ligt tussen Stade Rennes en Barcelona waarbij de international van Senegal voor twaalf miljoen euro de overstap maakt. Vrijdag zal Faye in West-Frankrijk arriveren en medisch gekeurd worden.

Er zitten voldoende haken en ogen aan de transfer waardoor Barcelona zich bij een succesvolle toekomst van Faye ook meedingt. De Spaanse topclub heeft een doorverkooppercentage van 25 procent bedongen en krijgt daarnaast de mogelijkheid om de talentvolle verdediger in de toekomst middels een clausule terug te kopen voor 35 miljoen euro.

PSV grijpt zodoende wederom naast een potentiële defensieve versterking. Woensdag meldde Romano dat de Eindhovense club zich had gemengd in de strijd om Faye en een bod van elf miljoen euro op tafel had gelegd bij Barcelona. Dit bedrag zou middels bonussen op kunnen lopen tot dertien miljoen euro. Het bleek niet voldoende.

Visualizza l' imprint del creator