Ajax en PSV streden tevergeefs om Eredivisie-uitblinker van 4 miljoen euro | OneFootball

Ajax en PSV streden tevergeefs om Eredivisie-uitblinker van 4 miljoen euro | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·12 settembre 2024

Ajax en PSV streden tevergeefs om Eredivisie-uitblinker van 4 miljoen euro

Immagine dell'articolo:Ajax en PSV streden tevergeefs om Eredivisie-uitblinker van 4 miljoen euro
Immagine dell'articolo:Ajax en PSV streden tevergeefs om Eredivisie-uitblinker van 4 miljoen euro

© IMAGO/FootballTransfers

Ajax en PSV zochten deze zomer contact gezocht met het management van Dirk Proper. De 22-jarige middenvelder kon ook rekenen op interesse van FC Nordsjaelland en stond in de concrete belangstelling van Anderlecht. Tot een transfer kwam het niet voor Proper, die volgens diens zaakwaarnemer een overstap naar België wel zag zitten.


OneFootball Video


Tijdens de zomerse transferperiode was zowel Ajax als PSV naarstig op zoek naar versterkingen. De Eindhovenaren sloegen toe voor Couhaib Driouech en Ryan Flamingo en in Amsterdam werden Daniele Rugani, Bertrand Traoré en Wout Weghorst verwelkomd. Beide clubs hadden echter ook Proper van NEC graag willen toevoegen aan hun selectie.

In de documentaire Dirk Proper: kind van NEC van ESPN deed de zaakwaarnemer van de Nederlands jeugdinternational, Joost Ebergen, een boekje open over de interesse in zijn cliënt. De belangenbehartigen van Proper zou onder meer hebben gesproken met Ajax, PSV, Nordsjaelland en Anderlecht.

Anderlecht toonde serieuze belangstelling, maar desondanks ging een transfer niet door. De Belgische topclub moest eerst speler verkopen om Proper aan te kunnen trekken. "Alles moest kloppen", legde Ebergen uit. "Anderlecht vind ik een mooie stap voor Dirk. Dat vindt hij zelf ook."

Proper verlengde in juni nog zijn contract bij NEC. De oorspronkelijke verbintenis liep na dit seizoen af, maar nu ligt de spelverdeler vast tot medio 2026. Proper gaf te kennen dat hij wil dat de Nijmegenaren wat aan hem verdienen. "Als er een mooie club komt wil ik de kans hebben om te gaan, maar wel tegen een gezond bedrag", aldus de middenvelder van NEC.

Proper speelde tussen 2011 en 2020 in de jeugdopleiding van NEC, dat hem op negenjarige leeftijd wegplukte bij de amateurs van Spero. In de Keuken Kampioen Divisie maakte de rechtspoot zijn debuut, waarna hij in zijn eerste seizoen direct promoveerde met NEC naar de Eredivisie. Proper groeide daar uit tot sterkhouder bij de Nijmegenaren en miste dit seizoen nog geen minuut.

Uit de data van SciSports bleek al dat Proper een geschikte speler zou kunnen zijn voor PSV. De middenvelder van NEC kan de ideale opvolger zijn voor Jerdy Schouten, die veelvuldig in verband werd gebracht met een vertrek bij PSV. Waar de Eindhovenaren hoog in de boom zitten voor Schouten, vertegenwoordigt Proper een Estimated Transfer Value (ETV) van 3,9 miljoen euro.

Visualizza l' imprint del creator