PSV kan mogelijk fluiten naar miljoenen bij transfer Xavi Simons | OneFootball

PSV kan mogelijk fluiten naar miljoenen bij transfer Xavi Simons | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·20 luglio 2024

PSV kan mogelijk fluiten naar miljoenen bij transfer Xavi Simons

Immagine dell'articolo:PSV kan mogelijk fluiten naar miljoenen bij transfer Xavi Simons
Immagine dell'articolo:PSV kan mogelijk fluiten naar miljoenen bij transfer Xavi Simons

© IMAGO

Bayern München is nog altijd met Paris Saint-Germain in gesprek over een overstap van Xavi Simons. De aanvallende middenvelder zou zelf graag de overstap willen maken, daar de Duitse topclub negentig miljoen euro voor hem over zou hebben. Beide clubs hebben nog geen akkoord bereikt en dus kijkt Bayern München naar opties om de deal te voorspoedigen. Volgens Florian Plettenberg kan dat gevolgen gaan hebben voor PSV.


OneFootball Video


De Eindhovenaren hebben bij het vertrek van Simons naar PSG namelijk een doorverkooppercentage bedongen, waarmee PSV profiteert van de ontwikkeling van Simons in de toekomst. Nu de Oranje-international op het punt staat te vertrekken bij PSG, kijkt PSV met een schuin oog naar de ontwikkelingen rondom de voormalig speler van de club. Het is niet bekend hoe hoog het percentage ligt, maar PSG wil niet nog meer geld overmaken naar PSV. De Parijzenaren betaalden afgelopen zomer al zes miljoen euro om de aanvallende middenvelder op te pikken bij de landskampioen van Nederland.

Om die reden heeft Bayern München de optie bekeken om PSV uit te sluiten van de deal door Simons pas in 2025 over te nemen van PSG. De Eindhovenaren hebben alleen deze zomer namelijk nog recht op het doorverkooppercentage, wat nu een deal mogelijk in de weg lijkt te zitten. Volgens Plettenberg is het echter onwaarschijnlijk dat het zover gaat komen, aangezien Bayern München er alles aan wil doen om Simons nu naar Duitsland te halen.

Een besluit van Bayern München om Simons te huren, met een verplichte optie tot koop in 2025 kan ook een nachtmerrie zijn voor PSV. Ook in dat geval zal PSV vermoedelijk niet meedingen in de transfersom. Mocht PSV bijvoorbeeld een doorverkooppercentage van tien procent hebben bedongen, kan het zomaar negen miljoen euro mislopen bij een transfer van negentig miljoen euro. Daarbij is niet uit te sluiten dat het doorverkooppercentage van PSV blijkt te liggen en de Eindhovenaren een hoger bedrag zullen mislopen.

Visualizza l' imprint del creator