PSV kan bij FC Twente de ideale vervanger van Jerdy Schouten oppikken | OneFootball

PSV kan bij FC Twente de ideale vervanger van Jerdy Schouten oppikken | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·23 agosto 2024

PSV kan bij FC Twente de ideale vervanger van Jerdy Schouten oppikken

Immagine dell'articolo:PSV kan bij FC Twente de ideale vervanger van Jerdy Schouten oppikken
Immagine dell'articolo:PSV kan bij FC Twente de ideale vervanger van Jerdy Schouten oppikken
Immagine dell'articolo:PSV kan bij FC Twente de ideale vervanger van Jerdy Schouten oppikken

© IMAGO

Jerdy Schouten is op de radar verschenen van Napoli, dat inmiddels een eerste bod heeft uitgebracht bij PSV. De Napolitanen hebben twintig miljoen euro over voor Schouten, wat bij lange na nog niet in de buurt komt van de vraagprijs van PSV. Toch is de verwachting dat Napoli snel terug zal komen met een nieuw bod en Paris Saint-Germain zich er mogelijk ook mee gaat bemoeien. PSV kan een vertrek van Schouten voor zijn met de komst van Mathias Kjølø van FC Twente.


OneFootball Video


Voor PSV gaan er nog spannende weken aanbreken tot het slot van de markt. De Eindhovenaren zagen eerder Jordan Teze naar AS Monaco vertrekken, waarna ook Walter Benítez en Olivier Boscagli hun vertrekwens indienden. Het nieuws uit Italië dat Napoli achter Schouten aanzit, komt dan ook op het verkeerde moment voor PSV. De Eindhovenaren hoopten de middenvelder bij de club te kunnen houden, maar weten dat het een lastig verhaal gaat worden zodra Napoli de portemonnee trekt.

La Gazzetta dello Sport meldt dat Napoli een eerste bod heeft uitgebracht ter waarde van twintig miljoen euro plus bonussen. Een bedrag waarmee de poorten van De Herdgang vooralsnog dicht blijven. PSV wil pas meewerken aan een vertrek van Schouten zodra de absolute hoofdprijs op tafel komt te liggen. De elfvoudig Oranje-international ligt bovendien nog tot medio 2028 vast, waardoor PSV voorlopig niet de noodzaak ziet om te verkopen. De Eindhovenaren willen meer dan veertig miljoen euro hebben voor Schouten, waardoor onder meer Borussia Dortmund en Juventus al zijn afgehaakt.

Maar mocht Schouten vertrekken, wie moet hem dan opvolgen bij PSV? De club uit Eindhoven heeft inmiddels een shortlist samengesteld met mogelijke kandidaten. Het zou niet gek zijn als de naam van Kjølø onderdeel uitmaakt van deze lijst. De middenvelder van FC Twente maakt een behoorlijke ontwikkeling door in Enschede en heeft volgens de data van SciSports een Similarity van 98% met de speelstijl van Schouten. De defensief ingestelde middenvelders werden afgelopen seizoen bij hun clubs in een andere rol gebruikt, maar hebben desondanks aangetoond dat beiden multifunctioneel inzetbaar zijn.

Kjølø en Schouten verschillen iets qua speelstijl, maar hebben beiden in het verleden aangetoond ook in een andere rol te kunnen spelen. Beide middenvelders staan volgens de data in dienst van het elftal en zijn multi-inzetbaar.

De 23-jarige middenvelder beleefde afgelopen seizoen zijn echte doorbraak in de Eredivisie en had een belangrijk aandeel in de knappe derde plaats van FC Twente in de Eredivisie. Kjølø pakte zijn kans na het vertrek van Ramiz Zerrouki naar Feyenoord en is sindsdien niet meer weg te denken uit het team van Joseph Oosting, die afgelopen seizoen 38 keer een beroep op Kjølø deed.

De middenvelder van FC Twente heeft de afgelopen maanden dan ook een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt in Enschede. Onderstaande graphic laat duidelijk zien dat speeltijd een absolute key bleek te zijn in de ontwikkeling van Kjølø, die op dit moment nog niet in de buurt komt van de Skill van Schouten. De middenvelder van FC Twente is echter verder in zijn ontwikkeling dan dat Schouten was op 23-jarige leeftijd.

De ontwikkeling van Kjølø en Schouten in Skill.

Ondanks het feit dat Kjølø nog niet kan tippen aan de Skill van Schouten, spreekt zijn verleden bij PSV in zijn voordeel. De Noorse spelverdeler kwam in 2017 over vanuit de jeugdopleiding van Vålerenga en doorliep de hoogste jeugdelftallen in Eindhoven. Kjølø maakte op 13 januari 2020 zijn debuut voor Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie en speelde sindsdien nog 74 wedstrijden voor het hoogste jeugdteam van de club. Eind 2020 maakte de middenvelder zijn debuut in het eerste van PSV in de competitiewedstrijd tegen Willem II (3-0 winst). Kjølø mocht vlak voor tijd invallen van trainer Roger Schmidt. Het bleef uiteindelijk bij die twee minuten in het eerste van PSV. Wellicht komt daar na een vertrek van Schouten wel verandering in.

Visualizza l' imprint del creator