PSV en Phillip Cocu in gesprek over verrassende terugkeer | OneFootball

PSV en Phillip Cocu in gesprek over verrassende terugkeer | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·3 giugno 2024

PSV en Phillip Cocu in gesprek over verrassende terugkeer

Immagine dell'articolo:PSV en Phillip Cocu in gesprek over verrassende terugkeer

PSV werkt aan een zeer verrassende terugkeer van Phillip Cocu, zo weten onder meer Voetbal International en Eindhovens Dagblad maandagavond te melden. De clubicoon van de Eindhovenaren is onlangs op gesprek geweest voor een functie in de opleiding.

Er zijn twee functies waar Cocu voor in aanmerking zou komen. Optie één is dat de landskampioen van de Eredivisie hem ziet als de opvolger van Ernest Faber, die aan de vooravond staat van een avontuur in Australië, waar hij aan de slag gaat als directeur voetbalzaken van Adelaide United.


OneFootball Video


Ook de rol als transitiecoach behoort tot de mogelijkheden bij Cocu. Een van de werkzaamheden zou dan zijn dat de oud-middenvelder talenten moet gaan begeleiden bij de stap van de jeugdopleiding naar de hoofdmacht van PSV.

Cocu is na zijn vertrek bij Vitesse (november 2023) nog altijd werkloos. De oud-middenvelder heeft een rijk verleden in het Philips Stadion. Cocu was tussen 2012 en 2018 hoofdtrainer bij de Eindhovenaren en leidde de club tot drie landstitels. Als speler won hij vier kampioenschappen met PSV.

Visualizza l' imprint del creator