Plaaggeest van Oranje blijkt topaanwinst voor FC Twente: transfer moeilijk verhaal | OneFootball

Plaaggeest van Oranje blijkt topaanwinst voor FC Twente: transfer moeilijk verhaal | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·12 ottobre 2024

Plaaggeest van Oranje blijkt topaanwinst voor FC Twente: transfer moeilijk verhaal

Immagine dell'articolo:Plaaggeest van Oranje blijkt topaanwinst voor FC Twente: transfer moeilijk verhaal
Immagine dell'articolo:Plaaggeest van Oranje blijkt topaanwinst voor FC Twente: transfer moeilijk verhaal

© IMAGO

Nederland boekte vrijdagavond een teleurstellend 1-1 gelijkspel tegen Hongarije. Ondanks het grote veldoverwicht – Oranje had 74 procent balbezit – waren het de Hongaren die op voorsprong kwamen. Roland Sallai kon in de 32e minuut na een mooie voorzet van Zsolt Nagy binnenschieten. Volgens data van SciSports zou de doelpuntenmaker een uitstekende aanwinst voor FC Twente zijn, maar de vraag is of hij zelf ook oren heeft naar een overstap naar Enschede.


OneFootball Video


De uitblinker aan Hongaarse zijde speelde met een lichte blessure, zo vertelde hij zelf na de wedstrijd aan Magyar Nemzet. “Ik speelde met een beetje pijn, maar gedurende die 60 tot 65 minuten kon ik dat opzij zetten. Ik begon mijn been een beetje te voelen, het werd steeds stijver, maar zolang mijn hart het aankan, en natuurlijk zolang de bondscoach het toestaat, wil ik op het veld blijven.”

De 27-jarige rechtsbuiten, die ook als schaduwspits of op de linkerflank uit de voeten kan, verruilde SC Freiburg in september voor Galatasaray, dat zes miljoen euro voor hem betaalde. Tot nog toe verloopt het dienstverband in Turkije echter nog niet zeer succesvol. In zijn eerste drie wedstrijden voor de Turkse grootmacht, waarin hij 85 minuten speelde, scoorde Sallai niet. De Hongaar heeft te maken met flinke concurrentie, daar ook Baris Alper Yilmaz, Hakim Ziyech, Yunus Akgün en Yusuf Demir strijden om een plekje op de rechterflank.

Het is uiteraard nog te vroeg om een definitief oordeel te vellen over het dienstverband van Sallai in Turkije, maar de eerste tekenen zijn nog niet erg positief. Mocht de situatie niet verbeteren, dan lijkt een overstap naar FC Twente een goede optie voor hem. Trainer Joseph Oosting heeft momenteel de beschikking over Daan Rots en Mitchell van Bergen als gespecialiseerde rechtsbuitens. Rots noteerde dit seizoen echter pas een assist, terwijl Van Bergen zelfs nog niet direct betrokken is geweest bij een doelpunt. Ook het vermogen van Sallai om linksbuiten te spelen kan van pas komen, gezien Sayfallah Ltaief de enige gespecialiseerde linksbuiten in de selectie van Twente is. Met zijn Skill van 68,0 behoort hij bovendien tot de beste spelers van de huidige nummer vier van de Eredivisie.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

Een transfer naar Twente lijkt om meerdere redenen echter onwaarschijnlijk. Ten eerste bedraagt de Estimated Transfer Value (ETV) van Sallai liefst 7,9 miljoen euro, waarmee hij in een klap de duurste aankoop van de Tukkers zou zijn. Het huidige record staat op naam van Marc Janko, die in de zomer van 2010 voor zeven miljoen euro overkwam van RB Salzburg. Daarnaast is de kans op ontwikkeling in De Grolsch Veste erg klein. Mede daardoor beoordeelt de Career Advice Tool de Club Fit van Sallai bij Twente met slechts 67. De 54-voudig international lijkt daarmee een uitstekende aanwinst voor de ploeg van Oosting, maar de vraag is of hij het zelf ziet zitten om op een voor hem relatief laag niveau uit te komen.

Visualizza l' imprint del creator