Peter Bosz start met 15-jarige (!) speler in eerste oefenduel van PSV | OneFootball

Peter Bosz start met 15-jarige (!) speler in eerste oefenduel van PSV | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·6 luglio 2024

Peter Bosz start met 15-jarige (!) speler in eerste oefenduel van PSV

Immagine dell'articolo:Peter Bosz start met 15-jarige (!) speler in eerste oefenduel van PSV

PSV heeft zaterdagmiddag (officieus) afgetrapt voor het begin van het nieuwe seizoen. De landskampioen neemt het achter besloten deuren op tegen Anderlecht en treedt aan met slechts drie basisspelers van het afgelopen seizoen. Opvallend is dat de vijftienjarige (!) Fabian Merién mag starten van Peter Bosz.

Merién tekende zo’n twee maanden geleden zijn eerste profcontract bij PSV. De centrale verdediger van de PSV Onder 16 ligt zodoende tot de zomer van 2027 vast bij de Eindhovenaren. De op 26 september 2008 geboren speler maakt zaterdagmiddag op piepjonge leeftijd zijn debuut bij de landskampioen.


OneFootball Video


Merién staat tegen Anderlecht opgesteld als rechtsback. Matteo Dams (20) en Armando Obispo vormen het centrale duo, terwijl Mauro Júnior de linksback is. Walter Benítez staat overigens onder de lat.

Ook op het middenveld en aanval kiest Bosz voor twee jonge spelers. Jevon Simons (18) staat (samen met Richard Ledezema en Guus Til) op het middenveld, terwijl Manuel Bahaty (16) in de voorhoede mag starten. Luuk de Jong en de teruggekeerde Jason van Duiven zijn de andere aanvallers.

Visualizza l' imprint del creator