PSV moet na vertrek van Olivier Boscagli oude tijden doen herleven | OneFootball

PSV moet na vertrek van Olivier Boscagli oude tijden doen herleven | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·11 luglio 2024

PSV moet na vertrek van Olivier Boscagli oude tijden doen herleven

Immagine dell'articolo:PSV moet na vertrek van Olivier Boscagli oude tijden doen herleven
Immagine dell'articolo:PSV moet na vertrek van Olivier Boscagli oude tijden doen herleven

© IMAGO

PSV vreest voor het vertrek van Olivier Boscagli. De Eindhovenaren wachten nog altijd op het ja-woord van de 27-jarige verdediger, die recentelijk een nieuw contract kreeg aangeboden. Indien Boscagli niet bijtekent, gaat PSV naar alle waarschijnlijk over tot verkoop en moet de landskampioen op zoek naar een opvolger. Volgens de data van SciSports lijkt Jesús Orozco Chiquete een geschikte kandidaat.


OneFootball Video


Boscagli heeft nog een contract tot medio 2025 bij PSV en kan deze verbintenis met meerdere jaren verlengen, zo meldde het Eindhovens Dagblad woensdagochtend. Indien de Fransman en de Eindhovenaren niet tot een akkoord komen, met PSV de stopper wel verkopen om een transfervrij vertrek volgend jaar te voorkomen.

Volgens Rik Elfrink geniet Boscagli interesse uit Italië en Frankrijk, waar eerder al Napoli, Inter en Olympique Lyon genoemd werden als potentiële bestemmingen. PSV wil echter wel een hoge transfersom incasseren bij een vertrek van Boscagli, die momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van 10,6 miljoen euro vertegenwoordigt.

Een vertrek van Boscagli zou een fikse aderlating zijn voor PSV, dat ook al definitief afscheid nam van André Ramalho en daarnaast nog in onzekerheid zit over de toekomst van Armando Obispo en Jordan Teze. Met een beetje pech zou Peter Bosz de gehele defensie uit zijn kampioensjaar kunnen verliezen en vanaf nul moeten beginnen.

Opvolger van Olivier Boscagli kan uit Mexico komen

In jacht op een vervanger van Boscagli moet PSV aankloppen bij Chivas Guadalajara, waar Chiquete volgens de data van SciSports een goede optie lijkt te zijn. De 22-jarige centrale verdediger heeft namelijk een similarity van 99 procent met Boscagli. Beiden worden door het data-analysebureau aangemerkt als Ball Playing Defender.

Chiquete lijkt door zijn speelstijl de ideale verdediger voor het systeem van Bosz. Uit de Career Advice Tool blijkt namelijk dat de drievoudig Mexicaans international een Club Fit van 81 heeft met PSV, waar hij voldoende uitzicht lijkt te hebben op speeltijd en daarnaast ook genoeg ontwikkelingsmogelijkheden heeft.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

Met de komst van Chiquete kan PSV na de succesverhalen van Carlos Salcido en Hector Moreno opnieuw een Mexicaanse stopper in huis halen. De linkspoot heeft nog een contract tot medio 2026 bij Chivas en vertegenwoordigt volgens het algoritme van FootballTransfers momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van 5,8 miljoen euro.

Chiquete doorliep de jeugdopleiding van Chivas en debuteerde in de zomer van 2021 al in de hoofdmacht. Drie jaar na zijn debuut is de jonge verdediger uitgegroeid tot een vaste waarde bij de Mexicaanse topclub. Afgelopen seizoen kwam Chiquete 36 wedstrijden in actie namens Chivas. Hierin was hij goed voor één assist.

Visualizza l' imprint del creator