Perez wijst man van 29,5 miljoen euro aan als beste speler van de Eredivisie | OneFootball

Perez wijst man van 29,5 miljoen euro aan als beste speler van de Eredivisie | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·7 ottobre 2024

Perez wijst man van 29,5 miljoen euro aan als beste speler van de Eredivisie

Immagine dell'articolo:Perez wijst man van 29,5 miljoen euro aan als beste speler van de Eredivisie
Immagine dell'articolo:Perez wijst man van 29,5 miljoen euro aan als beste speler van de Eredivisie

© ESPN

Kenneth Perez is van mening dat de titel voor beste speler van de Eredivisie op dit moment alleen naar Malik Tillman van PSV kan gaan. De 22-jarige aanvallende middenvelder streek vorig jaar op huurbasis neer bij de Eindhovenaren, die hem afgelopen zomer definitief overnamen van Bayern München. Bij PSV is Tillman dit seizoen een van de vaste namen in de basisopstelling en volgens Perez blinkt hij in het Philips Stadion in alle facetten uit.


OneFootball Video


PSV kwam zaterdagavond met moeite langs Sparta Rotterdam (2-1 winst), maar Perez kon desondanks genieten van het optreden van Tillman. "Hij is iemand die gewoon de juiste dingen doet aan de bal", sprak de Deense oud-voetballer bij Dit was het Weekend op ESPN. "Wie is beter dan Tillman in de Eredivisie? Ik zie niemand. Ik vind dat echt een hele complete speler. Qua denken vind ik hem een van de allersnelsten, qua techniek een van de allerbesten."

De lofzang van Perez over Tillman ging vervolgens verder. "Hij heeft bijna altijd een oplossing vooruit en hij is ook niet langzaam. Hij heeft een versnelling met de bal", vervolgde de analist. "In het meeverdedigen is hij beter geworden. Menig buitenspeler zou het hier even laten lopen", stelde Perez na het zien van Tillman die tot diep op eigen helft achter zijn directe tegenstander aangaat tijdens het duel met Sparta.

Tillman streek vorig jaar neer bij PSV, dat hem op huurbasis overnam van Bayern. De Eindhovenaren hadden een optie tot koop bedongen en afgelopen zomer werd deze geactiveerd. Zodoende maakte de Amerikaans international voor twaalf miljoen euro de overstap naar PSV. De Estimated Transfer Value (ETV) van Tillman is inmiddels gestegen tot liefst 29,5 miljoen euro en dit komt aardig in de buurt van de terugkoopoptie van 30 miljoen euro die PSV en Bayern met elkaar overeen zijn gekomen.

In zijn eerste seizoen bij PSV pendelde Tillman tussen bank en basis onder Peter Bosz. De Amerikaans international was geen volwaardig basisspeler in het Philips Stadion, maar stond alsnog 24 keer aan de aftrap bij de Eindhovenaren. Tillman kwam in totaal 39 duels in actie voor PSV en bewees daarin zijn waarde met 9 doelpunten en 15 assists.

Na zijn definitieve overstap naar PSV is Tillman niet meer weg te denken uit de basisopstelling van Peter Bosz. De dribbelaar kwam tot nu toe alle duels in actie en stond iedere keer aan de aftrap. Tillman was goed voor vier doelpunten en twee assists, verdeeld over elf wedstrijden. Hij werd slechts vier keer voortijdig naar de kant gehaald en gooide ook in de Champions League hoge ogen namens PSV.

Visualizza l' imprint del creator