Oude club Patrick Kluivert gaat opnieuw in zee met voormalig Ajacied | OneFootball

Oude club Patrick Kluivert gaat opnieuw in zee met voormalig Ajacied | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·7 luglio 2024

Oude club Patrick Kluivert gaat opnieuw in zee met voormalig Ajacied

Immagine dell'articolo:Oude club Patrick Kluivert gaat opnieuw in zee met voormalig Ajacied
Immagine dell'articolo:Oude club Patrick Kluivert gaat opnieuw in zee met voormalig Ajacied

© IMAGO

Michael Valkanis gaat aan de slag bij Adana Demirspor, zo melden TransferWatch en Voetbal International. De 49-jarige trainer was vorig jaar assistent onder John van 't Schip bij Ajax. Valkanis vliegt zondagavond naar Istanbul en zet 'zeer binnenkort' zijn handtekening onder een tweejarig contract.


OneFootball Video


Adana Demirspor is de oude club van Patrick Kluivert. De oud-international van Oranje ging op 1 juli 2023 officieel aan de slag bij de club, maar op 4 december eindigde het Turkse avontuur alweer. Zowel aan de kant van de Turkse subtopper als aan de kant van Kluivert is er niet aan bepaalde verwachtingen voldaan en dat was de reden voor de breuk tussen trainer en club, zo schreef De Telegraaf destijds.

Immagine dell'articolo:Oude club Patrick Kluivert gaat opnieuw in zee met voormalig Ajacied

© IMAGO - John van 't Schip samen met Michael Valkanis.

Valkanis, die zowel over de Griekse als Australische nationaliteit beschikt, begon na zijn spelersloopbaan als coördinator jeugdopleiding bij Adelaide United. Daarna vervulde hij nog rollen als interim- en assistent-trainer bij de club, alvorens de overstap naar Melbourne City te maken, waar hij vijftien wedstrijden op de bank zat als interim. Daarna voegde hij zich voor het eerst bij Van 't Schip: hij werd assistent van de voormalig Oranje-international bij PEC Zwolle.

Na nog assistent te zijn geweest bij het Griekse nationale elftal en KAS Eupen besloot de Belgische club hem aan te stellen als hoofdtrainer. Dat dienstverband duurde echter maar acht wedstrijden, omdat Valkanis andere verplichtingen had: hij werd op 1 juli aangesteld als hoofdtrainer van Hapoel Tel Aviv. Na minder dan vier maanden werd echter alweer afscheid genomen van de enkelvoudig oud-international van Australië.

Onlangs blikte Valkanis in een uitgebreid interview met Voetbal International nog uitgebreid terug op het roerige afgelopen seizoen bij Ajax. "Toen we tekenden, wisten we niet precies waar we in terecht zouden komen", vertelde de keuzeheer. "Het was eigenlijk erger dan ik van tevoren had verwacht, maar we hadden allebei het gevoel dat we het op konden lossen."

"We wilden terug naar de basis gaan: het zelfvertrouwen moest terugkomen en de spelers moesten zich weer prettig voelen en het gevoel krijgen dat ze konden presteren", legde Valkanis verder uit. "Dat was een pittige taak, want het is niet makkelijk als je met spelers moet werken waarvan sommigen al weten dat ze volgend jaar geen deel meer uit zullen maken van Ajax. Het was aan ons om ook die spelers weer op de rit te krijgen, maar makkelijk was dat niet."

Visualizza l' imprint del creator